Markus Hännikäisen hyppy tuntemattomaan

LIIGA / Haastattelu
JYPin organisaatio saa suurta kiitosta uudelta tulokkaaltaan.
Kuva © Eriikka Hienola
Markus Hännikäiselle tämä kausi on poikkeuksellinen. Helsinkiläislähtöinen hyökkääjä viettää ensimmäistä kauttaan pääkaupunkiseuden ulkopuolle. Hännikäinen kertoo sopeutumisen sujuneen iloisissa merkeissä.

Keväällä JYPiin siirtynyt Markus Hännikäinen ei löydä kotiseudun pölyjen karistamisesta mitään negatiivista sanottavaa. 21-vuotias hyökkääjä kertoo viihtyneensä uudessa kotikaupungissaan ja vastaanotto joukkueen puoleltakin on ollut mieluisa.

− Hyvältä on elämä Jyväskylässä maistunut. Loistava joukkue, hyviä jätkiä ja tosi hyvä joukkuehenki, joten viihtyminen on helppoa. Mikäs tämän parempaa, Hännikäinen toteaa.

Vaikka kautta onkin pelattu vain kahden harjoitusottelun verran, Hännikäisen energinen pelityyli erottuu kaukalossa selkeästi. Kauden ensimmäisissä peleissä pelitapaa ja -kuvioita ei ole vielä hiottu viimeisen päälle, mutta Hännikäinen ei sitä murehdi.

− On vaan mukavaa päästä taas pelaamaan. Aina pyrin antamaan kaikkeni joukkueen eteen, oli peli millaista vaan.

Täksi kaudeksi uudistuneet puolustus- ja hyökkäysalueet saavat kiitosta Hännikäiseltä. Kahden pelatun ottelun perusteella lisätila molemmissa kenttäpäädyissä on muutos parempaan suuntaan.

− Hyvin olen onnistunut sopeutumaan uudistuksiin. Mukavaa, että hyökkäysalueelle on saatu lisää tilaa tehdä erilaisia juttuja. Positiivinen juttu myös, että puolustajat ovat saaneet lisää tilaa, Hännikäinen kehaisee.

Illan ottelussa Hännikäinen pelasi yhdessä Jani Tuppuraisen ja Anssi Löfmanin kanssa. Ottelu oli JYPille erittäin vaikea, vaikka voitto lopulta irtosikin voittolaukauskilpailussa.

− Kyllä meidän peli oli todella tahmeaa. Varsinkin alussa otettiin todella paljon jäähyjä ja annettiin Tapparalle ote. Hieno voitto kuitenkin meille lopulta, Hännikäinen päättää.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle