Markus Granlund on jälleen terve ja valmiina uuteen kauteen Canucksissa.

Getty Images

Markus Granlundille uusi alku Canucksissa − “ Uskon, että tästä tulee hyvä kausi”

Vancouver Canucksin viime kausi oli suuri pettymys, eikä Markus Granlundin hyvin alkanut runkosarja saanut positiivista päätöstä. Maaliskuussa murtunut ranne piti hyökkääjän sivussa viime kevään otteluista, mutta nyt mies on terve ja valmis uuteen alkuun. Jatkoaika tapasi Granlundin Vancouverissa ennen kauden avausottelua.

Canucks ei ole pelannut vielä yhtään NHL-ottelua tällä kaudella, mutta lentokilometrejä on jo reilusti päälle 17 000. Joukkue pelasi harjoituskaudella kaksi ottelua Los Angeles Kingsiä vastaan Pekingissä.

"NHL China Games" -nimellä kulkenut tapahtuma oli osa NHL:n projektia, jossa liiga panostaa näkyvästi Kiinan ja Aasian alueen markkinointiin. NHL on jo ilmoittanut, että harjoitusotteluita pelataan myös tulevilla kausilla Kiinassa. Markus Granlundille jäi eksoottisesta reissusta hyvä maku.

− Kiinan matka oli varsin mielenkiintoinen kokemus. Ensimmäistä kertaa Aasiassa ja oli kiva siinä samalla päästä pelaamaan pari ottelua.

Granlund pelasi viime talvena uransa parasta jääkiekkoa ja olisi mitä todennäköisemmin rikkonut 20 maalin rajapyykin ilman kevään rannevammaa. Käden kuntouttaminen vei aikansa, mutta nyt hyökkääjä on jo täydessä fyysisessä iskussa.

− Kaikki on fyysisesti kunnossa kauden avaukseen. Ranne on sataprosenttisesti kunnossa. Alkukesästä piti aina vähän miettiä mitä tekee sen ranteen takia, mutta loppukesää kohden pystyi harjoittelemaan normaalisti. Loppupeleissä kesä sujui tosi hyvin.

Harjoitusottelut on nyt pelattu, ja Canucksin kausi pääsi käyntiin lauantai-iltana kotiottelulla Edmonton Oilersia vastaan. Canucks vieläpä venyi kotiavauksessaan 3−2-voittoon.

− Hyvät fiilikset on kyllä, kun pääsee taas pitkästä aikaa pelaamaan kunnon pelejä ja aloitimme vielä kotiyleisön edessä. Joukkueella on hyvä fiilis ja kaikki on innoissaan tästä kaudesta kopissa. Tuntuu että kesällä hankitut vahvistukset ja uusi valmentaja ovat antaneet lisää virtaa koko joukkueelle. Uskon itse, että tästä tulee hyvä kausi.

Canucksin seurajohto reagoi kesällä surkeasti menneeseen viime kauteen ja antoi kenkää kolme kautta joukkuetta valmentaneelle Willie Desjardinsille. 46-vuotias Travis Green otti ohjat käsiinsä, ja GM Jim Benning uskoo, että juuri Green on se valmentaja, joka vie Canucksin takaisin pudotuspeleihin. Granlund on huomannyt lyhyessä ajassa muutoksia, jotka vaikuttavat myös hänen rooliinsa joukkueessa.

− Treeneissä on kovempi tempo verrattuna viime kauteen ja se sopii minulle. Yritetään joukkueena nopeuttaa pelaamista ja panostaa nopeisiin kääntöihin. Olen itse pitänyt tästä muutoksesta.

Canucksin tämän kauden kokoonpano on sekoitus nuorten pelaajien taitoa ja veteraanien kokemusta. Nuoret hyökkääjät Brock Boeser, Jake Virtanen ja Bo Horvat ovat iso osa joukkueen tulevaisuutta.

Granlund onnistui hyvin harjoitusotteluissa ja vahvisti omaa asemaansa kokoonpanossa. Harjoitusottelut ovat kuitenkin vain harjoitusotteluita, suomalainen muistuttaa.

− Kova kamppailu pelipaikoista on varmasti edessä. On vaikea sanoa vielä omasta vastuusta joukkueen sisällä. Leirillä oli paljon nuoria jätkiä mukana ja pelipaikoista oli hyvää kamppailua. Mitä olen nyt ymmärtänyt, niin valmentaja näyttää tykkäävän pelityylistäni. Toivotaan, että se johtaisi isompaan rooliin tällä kaudella.

Granlund pelasi lauantai-iltana 18 minuuttia ja saalisti yhden syöttöpisteen. Canucksin kausi alkoi voitolla ja joukkueen peli-ilme oli varsin pirteä. Kausi sai nyt ainakin hyvän alun − tästä on hyvä jatkaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Markus Granlund terveenä ja valmiina soitattamaan lisää JVG:tä Vancouverissa

NHL | 18.9.2017 13:30
Viime kaudella Markus Granlundin hyvä kausi Vancouver Canucksin riveissä päättyi ikävästi loukkaantumiseen. Kesä on kuitenkin kulunut, paikat tervehtyneet, ja nuori suomalaishyökkääjä on valmiina uuteen vuoteen. lue lisää

Markus Granlund ranneleikkaukseen

NHL | 20.3.2017 19:46
Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund menee ranneleikkaukseen. Tarkka toipumisaikataulu selviää vasta leikkauksen jälkeen. lue lisää

Kanadalaismedia: Canucks lainaa Juolevin TPS:ään

LIIGA | NHL | 3.10.2017 10:34
Vancouver Canucksin varaama puolustaja Olli Juolevi ei onnistunut saamaan pelipaikkaa NHL-joukkueesta toisenakaan syksynä. The London Free Pressin mukaan Canucks onkin päättänyt lainata Juolevin Suomeen ja TPS:ään. lue lisää

NHL:n heikoimmat puolustukset 2017-18: NHL-tulokkaalla vaikea kausi, Avalanche ei vieläkään vakuuta

NHL | 3.10.2017 8:00
Jatkoajan NHL-toimitus otti kauden kynnyksellä kynsiinsä sarjan heikoimmat puolustukset. Listauksessa on otettu huomioon niin puolustuksen kuin maalivahtien tasokkuus. lue lisää

Sedinin kaksoset ja Vancouver Canucks − kirjaimellisesti voittamaton yhdistelmä

NHL | 3.10.2017 7:30
Daniel ja Henrik Sedin ovat pelanneet Vancouver Canucksissa koko 2000-luvun. Kaksikon tehokkuudesta huolimatta Stanley Cup on jäänyt haaveeksi – ja jää jatkossakin, sillä Sedinin veljekset eivät halua pelata muualla kuin Canucksissa. lue lisää

Kommentit

Markus Granlund

Vancouver #60 L h
s. 1993 Oulu
178CM / 84KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2011 Calgary Flames 2. kierros #45