Markus Granlund: "Loistavien jätkien kanssa olen päässyt pelaamaan"

NHL / Haastattelu
Markus Granlundia enää houkuta paluu Adirondackiin.
Kuva © Getty Images
Markus Granlundin nousu Flamesin kärkiketjuihin on tapahtunut hieman isoimpien valokeilojen sivussa. Jatkoaika kyseli miehen kuulumiset hyvin sujuneen alkukauden jälkeen.

Calgary Flamesissa hyvään vireeseen viime viime otteluissa päässyt Markus Granlund raivaa kovaa vauhtia tietään kohti vakiokokoonpanon paikkaa.

Hyvin menneiden kesätreenien jälkeen oululaislähtöinen nuorukainen on iskenyt neljä tehopistettä kuudessa NHL-ottelussa.

− Hyvältähän tämä tuntuu, kiva että on kausi lähtenyt kulkemaan heti alusta asti. Totta kai aina haluaa, että pystyy pelaamaan paremmalla tasolla ja sen eteen tehdään töitä joka päivä.

− Kesä meni loistavasti. Omasta mielestäni olen mennyt taas fyysisissä ominaisuuksissa eteenpäin.

Granlund pääsi haistelemaan NHL-tunnelmia jo viime keväänä, ja pelit kulkivat jo silloin ennen ikävää loukkaantumista.

− NHL:stä olen unelmoinut pikkupojasta asti, joten totta kai oli hieno juttu päästä pelaamaan. Kokemus oli hieno, enkä tule unohtamaan kyllä sitä ikinä.

Nousu AHL:stä NHL:ään on iso hyppäys, tasoero on suuri.

− Ehkä isoin ero on se, että NHL:ssä kaikki pelaajat osaavat pelata jääkiekkoa ja tietävät oman roolinsa. AHL:ssä mennään välillä enemmän kuin mietitään. Totta kai NHL:ssä peli on myös vähän fyysisempää.

Granlundin tulokaskausi Pohjois-Amerikassa sujui loistavasti. AHL:ssä pisteitä syntyi tasaisesti läpi kauden ja loppusaldona olikin makeat 44 tehopistettä yhteensä 52 ottelussa.

− Ensimmäiset pelit oli vähän hakusessa pienen kaukalon takia, ja otti se aikansa, että pääsi perille täkäläisestä pelitavasta. Ja uusi kulttuuri ja paikka ottavat nekin oman aikansa.

Flamesissa käynnissä uudelleenrakennus

Pitkäaikaisten veturien Miikka Kiprusoffin ja Jarome Iginlan lähdettyä Calgary Flamesissa on käynnissä joukkueen uudelleenrakennus. Nimettömästä kokoonpanosta huolimatta kausi on lähtenyt hyvin käyntiin.

− Suuria tähtiä ei ehkä joukkueessa ole, mutta meillä on kyllä joukkue, joka tekee hirveän määrän töitä joka ottelussa ja antaa kaikkensa jäällä. Uskon, että se on ollut isoimpia syitä tähän menestykseen.

Granlund on sentteröinyt Flamesissa joukkueen tehokkainta hyökkäysketjua. Laidoilla ovat viime otteluissa viilettäneet huippulupaus Johnny Gaudreau ja kokenut tšekkilaituri Jiri Hudler.

− Loistavien jätkien kanssa olen kyllä päässyt pelaamaan. Gaudreau on ihan loistava pelaaja kiekon kanssa, kuten Hudlerkin. Ajattelemme pelistä aika paljon samalla lailla. Yritämme pelata mahdollisimman paljon kiekon kanssa, kun emme kuitenkaan ole mikään telaketjuporukka.

21-vuotias Granlund avasi kautensa tekemällä pisteen kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Ylistystä valmennusjohdolta ei ole kuitenkaan vielä tullut.

− Pisteistä saa aina itseluottamusta, ja se on hyvä juttu, että säkäkin käy. Tärkein asia on kuitenkin se, että pystymme voittamaan pelejä. Palautetta ei ole valmentajilta vielä tässä vaiheessa hirveästi tullut.

Granlundin lisäksi Flamesin organisaatiossa on kaksi muutakin suomalaista, maalivahdit Karri Rämö ja Joni Ortio.

− Suomalaisten kanssa on aina omat jutut. On hieno juttu, että pystyy keskustelemaan omalla äidinkielellään. Molempien jätkien kanssa olemme hyviä kavereita, niin mukavahan täällä on olla.

Markus Granlundin kaksi tehtyä maalia pitävät hänet veljensä Mikaelin edellä NHL:n maalipörssissä. Mutta paljonko sillä lopulta on veljeksille merkitystä?

− No ei tässä iässä enää hirveästi tule kilpailtua keskenään, mutta mukava juttuhan se on!

» Lähetä palautetta toimitukselle