Marko Anttila odottaa fyysistä koitosta: "Ehkä muutaman pommin voi ajaa sinne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila on tehnyt miesten MM-kisoissa kuuteen otteluun kolme pistettä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien Marko Anttilaa ei kiivas pelitahti paina. Hänen mielestään ottelusta Yhdysvaltoja vastaan tulee fyysinen, samalla hän ehkä puhuu amerikkalaispelaajielle hieman lempäälää.

Suomen turnaus on ollut hieman kaksijakoinen. Leijonat on voittanut isoja maita kuten Kanadan, mutta vastaavasti hävinnyt pienemmälle maalle kuten Saksalle. 

Leijonien hyökkääjän Marko Anttilan mukaan Suomi ei ole ollut tarpeeksi terävänä tappio-otteluissa.

− Esimerkiksi tappamisen meininki maalipaikoissa uupui. Ja raikkaus, mitä oli aikaisemmissa peleissä uupui myös.

− Viimeinen keskittyminen, mitä näissä peleissä tarvitaan jokaisessa vähän jäi uupumaan, hän jatkaa.

Suomi kohtaa lohkonsa päätösottelussa Yhdysvallat. Otteluun erikoisen yksityiskohdan tuo ottelun alkamisaika, nimittäin joukkueiden välinen ottelu alkaa paikallista aikaa klo 12.15.

− Pitää vähän aikaisemmin herätä eikä yhdeksältä syödä pastaa. Vähän aikaisemmin pitää aloittaa kaikki aamuhommat ja sehän on jokaisen omalla vastuulla, miten sen hoitaa. Kun kiekko tippuu jokaisen pitää olla valmiina. Molemmat joukkueet ovat täynnä ammattilaisia, joten en usko, että se tulee olemaan mikään ongelma, Anttila pohtii valmistautumista.

− Itse varmaan herään siinä klo 7.30. Käyn vähän ulkoilemassa ja sitten syömässä, ja siitä suihkun kautta hallille.

Suomessa on aiheuttanut paljon keskustelua kärkipelaajien suuri kuorma. Heitä on peluutettu niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin.

Anttilan mielestä kärkipelaajissa ei ole vielä rasitus näkynyt.

− Aika paljon on erikoistilanteita tullut ja ne rasittaa tiettyjä pelaajia. Muuten tasaviisikoin se (peluutus) on ollut ihan tasaista hommaa.

Anttilassa turnauksen tiivis pelitahti ei ole tuntunut.

− Muista en osaa sanoa, mutta itsellä tuntuu olevan virtaa aika paljon. Kelihän on aika raskas, halli on kuuma ja jää pehmeä, mutta se on jokaiselle joukkueelle sama. Itsellä on tuntunut hyvältä.

Puhuuko Anttila jenkkiläisille lempäälää?

Yhdysvaltojen joukkue on nopea, taitava ja luisteluvoimainen. Anttila odottaa myös fyysistä koitosta.

− He tykkäävät pelata sitä peliä, kun ovat tottuneet siihen pohjoisamerikkalaisessa kaukalossa. Toisaalta täällä on eurooppalainen kaukalo, se aina vähän hillitsee taklaamista. Tyhmästi ei kannata taklaamaan, mutta varmasti sitä tulee.

Anttila pyrkii tuoda otteluihin kaksinkamppailujen voittamista.

− Kaksinkamppailupelaaminen on minun vahvuus ja yritän sitä tuoda. Pitää itse siinä parantaa vielä ja pysyä kiekossa paremmin. Se on iso osa tätä peliä, ja ehkä muutaman pommin voi ajaa sinne väliin, hän jatkaa.

32-vuotias nostaa myös muutaman pelaajan esille tulevasta vastustajasta.

− Mielenkiintoisia jätkiä ja nopeutta löytyy. (Patrick) Kanen kaikki jotka jääkiekkoa seuraavat tietävät ja sitten (Dylan) Larkin tuo nopeutta sinne. Niin kuin näytimme Kanadaa vastaan, ei meidän pidä nöyristellä missään vaiheessa.

Kokoeroakin löytyy. Anttila on itse 2,03-metriä pitkä, kun esimerkiksi Yhdysvaltojen Johnny Gaudreau on vain 174-senttiä pitkä.

− En ole ikinä häntä vastaan pelannut, mutta on varmasti vikkelä kaveri. Pitää pitää vaan omat jalat liikkeellä ja pään kirkkaana ja vähän ennakoida hänen liikkeitä, Anttila pohtii.

Kanadaa vastaan Anttila pääsi hieman kanadalaispelaajien pääkopan sisälle. Hän puhui heille lempäälää, mikä ei selkeästi kanadalaisia miellyttänyt.

Sopii siis kysyä, onko Anttilalla suunnitelmassa toteuttaa sama Yhdysvaltoja vastaan?

− Katsotaan miten he innostuvat. Varmasti yritän jotain, mutta ei se itseisarvo ole. Se tulee pelin mukana ja tilanteiden mukaan. Se on osa minua jäällä. Yritetään keksiä jotain, Anttila vastaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle