Markku Flinck uransa näytönpaikassa

LIIGA / Haastattelu
Markku Flinckin nouseminen Mestiksen Jukureista suoraan liigajoukkueen kakkossentteriksi ei ole SaiPan vallitsevassa tilanteessa temppu eikä mikään. Jo viime kaudella moni lappeenrantalaiskannattaja saattoi panna nimen mieleen, kun Flinck käväisi paikkaamassa menestyksekkäästi toipilaita keltamustissa. Nyt on tarjolla vastuuta, ja paljon.

Saimaan Pallon sentteriosaston kärki on hyvin Blues-lähtöinen tulevalla kaudella. Jarno Koskirannan jälkeen hierarkiassa on vuorossa 26-vuotias Markku Flinck, joka on tuttu nimi lähinnä Mestistä seuranneelle kiekkokansalle. Espoon jälkeen neljä Mestisseuraa kolunnut Flinck on kaikessa rauhassa kehittynyt ja kerännyt kokemusta "farmissa", mutta nyt hyökkääjän pelipäiväkirjassa kääntyy kokonaan uusi lehti.

Miksi sitten ensimmäinen kunnon liigapaikka aukeaa juuri SaiPassa? Mikkelin Jukurit on toki SaiPan yhteistyöseura, mutta miten Espoossa ei aikoinaan homma auennut. Flinckin viimeinen A-juniorikausi Bluesissa toi kuitenkin mojovat pisteet ja miesten peleissä pyörähtäminen toi ensimmäisen liigamaalinkin.

– Se on monen tekijän summa. Siinä tuli armeija vähän haittaamaan ja hidastamaan kehitystä. Itse olisi pitänyt hoitaa hommaa, mutta treenipuoli ei ollut vielä kunnossa, Flinck perustelee.

– Mestikseen mentyäni on saanut pelata enemmän ja enemmän, mikä on kuitenkin kehittänyt,

Markku Flinck on Mestispiireissä kerännyt pientä likaisen pelaajan mainetta. Mies ei kiellä faktaa, mutta kertoo kokemuksen myötä tilanteen rauhoittuneen.

– Sitä vain haluaa voittaa niin paljon, että välillä ihan tarkoituksettomastikin tapahtuu kaikkea ja pelin tiimellyksessä tulee sählättyä.

Flinck käväisi viime jo viime kaudella SaiPassa. Kolme peliä menivät piste per peli-tahdilla. Moni olisi nähnyt varmasti mielellään Flinckin pidempäänkin SaiPassa, mutta päätyöpaikka oli Mikkelissä, jossa hyökkääjä tehoili itsensä lopulta pörssikolmoseksi runkosarjan jälkeen.

– Oli hyvä huomata, että ero liigaan ei ole kovin suuri ja että siellä pärjää. Se antoi luottoa, että kun jatkaa vaan, niin jossain vaiheessa joku huomaa ja sitten saa tilaisuuden. Itseluottamusta se aina parantaa kun huomaa pärjäävänsä, Flinck tähdentää.


Markku Flinck edustaa nuoressa SaiPassa kokeneempaa kaartia.

Markku Flinck pitää henkilökohtaisina tavoitteinaan tehdä paljon töitä, saada ja kantaa vastuuta sekä tehdä tulosta. Tavoitteet ovat varsin perinteiset, mutta realistisella tasolla Flinck liikkuu. Töitä ensi kauden SaiPassa tulee nimittäin riittämään, niin pelaajistolla kuin valmennuksellakin.

Kun Markku Flinckille annetaan pohdittavaksi Jukureiden Jarno Pikkaraisen ja SaiPan Ari-Pekka Selinin valmennustyylin eroja, tulee hetken kuluttua melko oletettava vastaus, joka kuitenkin sisältää totuuden.

– Pikkaraisella pelikuri on paljon tiukempi. Omasta päästä pyritään mahdollisimman nopeasti ylös, kun taas Selinillä on enemmän syöttelyä, eikä ylöspäin mennä jos ei pääse. Pelityyli on Selinillä vapaampaa, mikä sopii itsellenikin paremmin.

Pukukopissa itseään hiljaiseksi ja rauhalliseksi luonnehtiva Flinck piti SaiPan harjoituskauden matkaa Riikaan loistavana kokemuksena. Joukkue sai vastaansa kivenkovia KHL-joukkueita. Hyvästä haastamisesta huolimatta kolmesta pelistä tuli yhtä monta tappiota. Oppitunteja maalipaikkojen hyödyntämisestä voi olla tulossa vielä kotoisessakin sarjassa.

– Jengit oli kovia, pelit olisi voineet kääntyä miten vain, mutta kyllä ne teki aika tehokkaasti paikoista maalit. Peli parani ihan selkeästi siitä mitä se oli Suomessa ennen reissua. Itsellänikin on mennyt koko ajan paremmin ja olen päässyt koko ajan paremmin vauhtiin, Flinck toteaa.

Vielä harjoituskaudella Flinckin meno ei ole juuri häikäissyt. Kenties näyttävin väläytys nähtiin Lahden turnauksessa, kun Flinck ratkaisi hallitulla harhautuksellaan Pelicansia vastaan käydyn voittolaukauskilpailun SaiPalle. Vaikeasti ohitettava Niko Hovinen näytti hetken helposti ohitettavalta.

– Jos liigapelissä tulee vastaava tilanne, niin on hyvin mahdollista, että tehdään sama uudestaan, lupailee Flinck.

SM-liigan kausiennakko 2011–2012

» Lähetä palautetta toimitukselle