Markkanen jatkaa loistopelejään: Puolustuksemme antaa minulle mahdollisuuden

LIIGA / Haastattelu
Jussi Markkasen 26 torjuntaa takasivat torjujalle nollapelin.
Kuva © Jarno Hietanen

Jussi Markkasella on valtava osuus siinä, että SaiPa tekee nousua kohti Liigan kärkikahinoita. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta SaiPa ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan.

Markkanen ei ole päästänyt viimeisessä kuudessa ottelussaan kuin kolme maalia taakseen. Ilman suurta analyysikykyä voittokulku ja Markkasen torjuntavire ovat helposti yhdistettävissä.

- Olemme ainakin voittaneet pelejä. Olemme puolustaneet tiiviisti ja se antaa mahdollisuuden minulle pelata hyvin, Markkanen kehaisi.

Ilvestä vastaan Markkanen oli isossa roolissa etenkin toisen erän lopussa ja viimeisessä erässä. SaiPa-pelaajat kuumenivat ja hankkivat jäähyjä, mutta Markkanen piti nollapelinsä loppuun asti.

- Puolustimme hyvin. Jouduimme pelaamaan paljon alivoimaa, mutta alivoimamme oli tänään hyvä. Jätkät blokkasivat ne laukaukset mitä en itse nähnyt.

- Usein kun taistelee noin kovaa, myös tuuri tulee puolelle.

Kuuteen peliin kolme maalia omiin. Markkanen alkaa vertyä kohti kevättä!
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Markkasen joulu sujuu rauhallisesti

Markkanen antoi nuoremmille joukkuekavereilleen ohjeita rauhalliseen tyyliinsä jäähyistä huolimatta.

- Ei siinä voi oikein kuin ottaa vastaan kiekot mitkä tulee. Enemmän lähinnä hoin sitä, että peli jatkuu sen parin minuutin päästäkin. Olimme voitossa kiinni ja halusimme pitää sen ajatuksen, Markkanen mietti.

Kolmannessä erässä Ilveksen kiri tyssäsi juurikin 39-vuotiaaseen Markkaseen. SaiPa-vahdin elekieli kertoi korkeasta itseluottamuksesta ja irtokiekkoja ei tippunut lainkaan.

- Kun selvisimme kahden miehen alivoimasta, saimme kovan itseluottamusbuustin. Ilves hallitsi, mutta saimme heidät ohjattua kulmiin ja heillä ei ollut paljoa paikkoja.

Markkanen pääsee perheineen joulunviettoon piakkoin. Ennen joulutaukoa SaiPa kohtaa vielä ensi tiistaina Kärpät Lappeenrannassa.

- Perinteisin menoin menee joulu. Olemme perheen kanssa kotona ja käymme vähän sukulaisten luona. Otetaan rauhassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle