Marjamäki uskoo nuorisoketjuun: "Ketju kuvastaa meidän joukkuettamme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäki oli luottavaisena turnauksen alla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lauri Marjamäki sekoitteli World Cupiin valmistavassa Yhdysvallat-peleissä ketjuja ottelun edetessä. Ykkösketjuna ottelun loppupuolella oli todellinen nuorisoketju, kun kärkivitjana pelasi trio Patrik Laine−Aleksander Barkov−Sebastian Aho.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki peräänkuuluttaa, että Suomi haluaa olla World Cupissa ennen kaikkea ennakkoluuloton joukkue. Tuoreen maajoukkueluotsin mukaan Yhdysvallat-esiottelussa koottu Patrik Laineen, Aleksander Barkovin ja Sebastian Ahon muodostama ketju kuvastaa ennakkoluulottomuutta hyvin. 

− He eivät paljon mieti, että mitäs tässä ympärillä tapahtuu, vaan antavat mennä. Samaa ajattelua haluan koko joukkueeseen, Marjamäki sanoi.

Ketju on Marjamäen mukaan koossa myös Suomen avausottelussa Pohjois-Amerikkaa vastaan maanantaina vastaisena yönä Suomen aikaa.

Ketju ei ollut mikään päähänpistos, vaan Marjamäen mukaan sitä ehdittiin suunnitella jo aiemmin. Lyhyessä turnauksessa on tärkeää, että kemiat ketjukavereiden kanssa löytyvät nopeasti. Nuorisoketjun pelaajilla on yhteistä taustaa, ja Marjamäki uskoo vitjan yhteistyöhön.

− Laine ja Aho pelasivat samassa ketjussa nuorten MM-kisoissa, ja Barkov tykkää pelata Laineen kanssa. Barkov on mahtava sentteri, jonka uskon auttavan ketjukavereita saamaan vahvuutensa esiin, hän sanoi.

− On hienoa, että meillä on tuollaisia pelaajia joukkueessa. Ketjun kautta uskomme löytäneemme uusia juttuja hyökkäyspeliimme, Marjamäki totesi.

Laine ja Aho pelaavat vasta ensimmäisiä otteluitaan pienessä kaukalossa, mutta tuore Marjamäki totesi nuorten oppivan nopeasti.

− Esimerkiksi Laine pelasi Yhdysvaltoja vastaan parhaan pelinsä, ja se oli vasta hänen kolmas pelinsä tässä kaukalossa, hän kuvaili.

Marjamäen mukaan on Mikko Koivun, Jussi Jokisen ja Valtteri Filppulan kaltaisten pelaajien rooli korostuu, kun mukana on paljon nuoria.

− Nuoret tarvitsevat onnistuakseen kokeneita pelaajia avukseen. Suomen maajoukkueeseen on helppo tulla, kun tukea saa aina, Marjamäki sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle