Marjamäki luotsaa maajoukkuetta kohti olympialaisia.

Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com

Marjamäki: "Tolvanen ja Heiskanen tyrkyllä olympialaisiin"

Suomen maajoukkue valmistautuu helmikuussa pelattaviin olympialaisiin eri tavalla kuin viisiin edellisiin kisoihin, sillä NHL-pelaajat eivät ole käytettävissä. Tämä muuttaa turnauksen luonnetta.

Olympialaiset ollaan pelattu viidesti peräkkäin mukana olevien maiden parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla, mutta nyt miehistöt muodostuvat Euroopassa ja KHL:ssä pelaavista pelaajista.

− Kaikki voivat kuvitella, kuinka olympiaunelma yht'äkkiä aukeaa Euroopassa pelaaville pelaajille, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo.

Marjamäki oli edellisten olympialaisten aikaan Erkka Westerlundin valmennustiimissä apuvalmentajana, ja uskoo kokemuksesta olevan hyötyä.

− Yhdet kisat Sotšissa kokeneena voin kertoa, että hengen tajuaa vasta sitten, kun on kisakaupungissa muut urheilulajit.

Sotšissa mukana olleista pelaajista yhdeksän jatkaa uraansa tällä hetkellä Euroopan sarjoissa, ja Marjamäen mukaan heistä on hyötyä joukkueen hengen rakentumisessa Pyeongchangin kisoja ajatellen.

− Sotšissa olleet kertoivat, mitä on oleelliseen ja hetkeen keskittyminen. He pystyvät varmasti auttamaan kokemattomampia pelaajia. Tällä puolella pyritään tekemään töitä jo tässä turnauksessa.

− Ydinryhmä ja tietyt pelaajat yritetään jo aikaisessa vaiheessa muurata paikalleen, Marjamäki arvioi joukkueen rakentumista.

Suurinta huomiota Helsingin turnaukseen osallistuvassa joukkueessa herättävät miesten maajoukkuedebytantit puolustaja Miro Heiskanen ja hyökkääjä Eeli Tolvanen.

− Tolvasesta en tiennyt kuin että Nummelasta kotoisin ja Bluesin junioreissa pelannut ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä, ja tietysti sen, mitä hän nuorten arvokisoissa oli esittänyt. Elokuun alussa alkoi tulemaan jo viestejä Helmiseltä ja Jaloselta, että nyt on poikkeuksellisesta pelaajasta kyse.

− Heiskasesta tiesin jo kyvyt, eivätkä ykköskierroksen varaukset sattumalta tule. Miro on vakuuttanut entistä enemmän viimeisen parin viikon aikana.

Marjamäki vakuuttaa, että viime kesän ykköskierroksen varaukset ovat tyrkyllä olympiamiehistöön.

− Eivät he muuten olisi tässä, jos eivät olisi tyrkyllä olympialaisiin.

Merkittävää on myös se, että joukkueella on tavallista suurempi kokoonpano. Mukana on kolme maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

− Viisi ketjua muodostetaan ja niillä on tarkoitus mennä koko ajan. Pakeista ei pysty samalla tavalla sanomaan. Tiistaina meillä on kuusi pakkia harjoituksissa, kun Lehtonen ja Mikkola pelaavat CHL:ää sekä Jokipakka ja Ohtamaa maanantaina KHL:ää.

− Toivottavasti keskiviikkona saataisiin koko porukan kanssa yksi harjoitus alle. Varmaankin pelaamme seitsemällä pakilla koko ajan.

Tarkempia tietoja ketjujen muodostamisesta Marjamäki ei halua toistaiseksi avata.

− Pelaajat tietävät ketjut, mutta avataan niitä vasta ensi viikolla.

Otsikkoa muokattu klo 18.28.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:15
Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla. lue lisää

Tarina rakentuu yhteisten kokemusten myötä - "Tärkeä viikko meille"

MAAJOUKKUE | 14.11.2017 14:00
Leijonien valmennus tekee pelaajatarkkailua jälleen seuraavan kolmen viikon aikana. Moskovan turnaukseen lähdetään joulukuussa pienin pelaajamuutoksin. lue lisää

Analyysi: Leijonien pelitapa huokuu uusia mausteita

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 19:43
Leijonien viisikkoa revitään suuntaan jos toiseen. Jatkoaika käy läpi kolme avainasiaa Leijonien uudistuneessa pelitavassa. lue lisää

Leijonat, tuo vastarannan kiiski!

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 10:00
Juuri, kun luulimme, että nyt Suomi ratsastaa kansainvälisten pelillisten trendien mukaisesti, huomataankin, että itse asiassa Suomi ui vastavirtaan. lue lisää

Tilastoanalyysi: Leijonien tolppa-trap toimi

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 21:45
Kanada joutui reagoimaan Suomen trap-pelaamiseen sunnuntain kamppailussa, kun Suomi iski kiekonriiston jälkeen maalin. Tilastojen valossa Suomen pelaaminen säilyi samanlaisena koko turnauksen. lue lisää

Kommentit

Miro Heiskanen

HIFK #41 L p
s. 1999 Espoo
185CM / 78KG
SOPIMUS: 2019