Marjamäki luotsaa maajoukkuetta kohti olympialaisia.

Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com

Marjamäki: "Tolvanen ja Heiskanen tyrkyllä olympialaisiin"

Suomen maajoukkue valmistautuu helmikuussa pelattaviin olympialaisiin eri tavalla kuin viisiin edellisiin kisoihin, sillä NHL-pelaajat eivät ole käytettävissä. Tämä muuttaa turnauksen luonnetta.

Olympialaiset ollaan pelattu viidesti peräkkäin mukana olevien maiden parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla, mutta nyt miehistöt muodostuvat Euroopassa ja KHL:ssä pelaavista pelaajista.

− Kaikki voivat kuvitella, kuinka olympiaunelma yht'äkkiä aukeaa Euroopassa pelaaville pelaajille, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo.

Marjamäki oli edellisten olympialaisten aikaan Erkka Westerlundin valmennustiimissä apuvalmentajana, ja uskoo kokemuksesta olevan hyötyä.

− Yhdet kisat Sotšissa kokeneena voin kertoa, että hengen tajuaa vasta sitten, kun on kisakaupungissa muut urheilulajit.

Sotšissa mukana olleista pelaajista yhdeksän jatkaa uraansa tällä hetkellä Euroopan sarjoissa, ja Marjamäen mukaan heistä on hyötyä joukkueen hengen rakentumisessa Pyeongchangin kisoja ajatellen.

− Sotšissa olleet kertoivat, mitä on oleelliseen ja hetkeen keskittyminen. He pystyvät varmasti auttamaan kokemattomampia pelaajia. Tällä puolella pyritään tekemään töitä jo tässä turnauksessa.

− Ydinryhmä ja tietyt pelaajat yritetään jo aikaisessa vaiheessa muurata paikalleen, Marjamäki arvioi joukkueen rakentumista.

Suurinta huomiota Helsingin turnaukseen osallistuvassa joukkueessa herättävät miesten maajoukkuedebytantit puolustaja Miro Heiskanen ja hyökkääjä Eeli Tolvanen.

− Tolvasesta en tiennyt kuin että Nummelasta kotoisin ja Bluesin junioreissa pelannut ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä, ja tietysti sen, mitä hän nuorten arvokisoissa oli esittänyt. Elokuun alussa alkoi tulemaan jo viestejä Helmiseltä ja Jaloselta, että nyt on poikkeuksellisesta pelaajasta kyse.

− Heiskasesta tiesin jo kyvyt, eivätkä ykköskierroksen varaukset sattumalta tule. Miro on vakuuttanut entistä enemmän viimeisen parin viikon aikana.

Marjamäki vakuuttaa, että viime kesän ykköskierroksen varaukset ovat tyrkyllä olympiamiehistöön.

− Eivät he muuten olisi tässä, jos eivät olisi tyrkyllä olympialaisiin.

Merkittävää on myös se, että joukkueella on tavallista suurempi kokoonpano. Mukana on kolme maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

− Viisi ketjua muodostetaan ja niillä on tarkoitus mennä koko ajan. Pakeista ei pysty samalla tavalla sanomaan. Tiistaina meillä on kuusi pakkia harjoituksissa, kun Lehtonen ja Mikkola pelaavat CHL:ää sekä Jokipakka ja Ohtamaa maanantaina KHL:ää.

− Toivottavasti keskiviikkona saataisiin koko porukan kanssa yksi harjoitus alle. Varmaankin pelaamme seitsemällä pakilla koko ajan.

Tarkempia tietoja ketjujen muodostamisesta Marjamäki ei halua toistaiseksi avata.

− Pelaajat tietävät ketjut, mutta avataan niitä vasta ensi viikolla.

Otsikkoa muokattu klo 18.28.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:15
Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla. lue lisää

Puolustajalupaukset Heiskanen ja Juolevi mukana − Leijonien joukkue Ruotsin turnausviikolle

MAAJOUKKUE | 23.4.2018 21:55
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on nimennyt joukkueen viimeiselle leiriviikolle ennen MM-kisoja. Viikon aikana pelataan Ruotsin Euro Hockey Tour -turnaus, jonka jälkeen julkistetaan lopullinen kisamiehistö. lue lisää

"Ihan voitettavissa ollut peli" - Heiskanen jäi kaipaamaan Leijonilta tehoja

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 17:30
Leijonien kolmen peräkkäisen olympiamitalin putki katkesi tylysti, kun Kanada oli puolivälierässä parempi maalein 1-0. Nuori puolustaja Miro Heiskanen sai ottelun lopussa paljon vastuuta, kun Leijonat haki vimmatusti tasoitusta. lue lisää

Heiskasella vakuuttava sisääntulo miesten arvokisoihin - "Täytyy vain pelata entistä fiksummin"

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 12:00
Miro Heiskanen on saanut olla vakuuttavista otteista huolimatta melko rauhassa, kun kaikkien huomio on ollut ikätoveri Eeli Tolvasessa. Ruotsi-ottelusta Heiskanen odottaa kiireistä Ruotsin kovan karvauksen takia. lue lisää

Hobititkin tarvitsivat tukea voitokkaalla matkallaan − Tolvasta odottaa Mordor, ellei apuja tule

MAAJOUKKUE | 17.2.2018 16:00
Olympianäyttämöllä Tolvanen on nyt saman tilanteen kynnyksellä kuin seurajoukkueessa. Hän tarvitsee muuta joukkuetta viedäkseen tehtävänsä maaliin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Eeli Tolvanen

Nashville #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG