Marjamäki hehkutti kapteenia ja loi uskoa tulevaan − "Joskus sen aistii"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäki oli helpottunut Sveitsi-voiton jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ymmärrettävästi helpottunut mies, kun hänen johtama miehistö oli kairannut lähes pakkovoiton Sveitsistä sunnuntaina. Leijonien upea kiri huipentui Valtteri Filppulan komeaan maaliin.

Suomi nappasi Sveitsistä jatkon kannalta elintärkeän voiton jatkoajalla maalein 3−2, kun Valtteri Filppula napautti kiekon ohi Leonardo Genonin. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen näkemäänsä.

− Olen erittäin ylpeä joukkueestani. Alun haparoinnin jälkeen joukkue osoitti luonnetta. Tämä oli iso voitto. En tiedä helpottaako tämä mitään, sillä Norjalla on vielä kaksi peliä jäljellä, tiesi Marjamäki kertoa lohkon tilanteesta.

Ottelun alku oli kuin kylmä suihku suomalaispöksyyn, sillä Fabrice Herzog ja Joel Genazzi tekivät maalin mieheen alppimaalle.

− Sveitsi sai kaksi paikkaa ja teki kaksi maalia, Marjamäki kuittasi.

Uuden maalivahdin tuella huimaan kiriin

Toisen takaiskun jälkeen Leijonien maalille luisteli Harri Säteri. Joonas Korpisalo sai tehdä tolppien välissä tilaa tuuraajalleen.

− Säteri tuli suoraan kylmänä kentälle ja otti isoja torjuntoja heti siinä, kehui Marjamäki kehiin hypännyttä veskaria.

Suomi tuli toiseen erään aivan erilaisella ilmeellä kuin avauskaksikymppiselle. Valmennusjohdossa luotettiin joukkueen tekemiseen.

− Kakkoserä oli loistava meiltä. Harmi, ettemme saaneet paikoista sisään. Koko ajan oli tunne, että voitamme pelin. Joskus sen aistii, avasi Marjamäki.

Säteri toi rauhallisuutta Leijonien puolustuspeliin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Suomi sai ottelussa kuusi rangaistusta. Se on seikka, joka täytyy kitkeä pois.

− Alivoimaa otamme aivan liikaa. Sitä meidän on parannettava paljon. Taistelijat taistelivat Säterin ohella. He olivat voiton avaimia. Lisäksi meillä oli halu ratkaista jatkoajalla, listasi Marjamäki ratkaisevia tekijöitä.

Maalivahdin vaihtoa päävalmentaja perusteli sillä, että jotain piti tuloksellisesti huonon alun jälkeen tehdä.

− Jos tulee kaksi kutia ja kaksi menee sisään, niin ei siinä ruveta miettimään. En halunnut käyttää aikalisää ja maalivahdin vaihtoa samassa, koska siinä menee sitten molemmat.

Joukkue nousi taistelun kautta tasoihin, vaikka työmäärällä mitattuna Leijonien olisi kuulunut viedä peliä. Aina jääkiekko ei kuitenkaan mene ansainnan mukaan, vaan kulmahammasta on näytettävä.

− En ole nähnyt tuollaista joukkuetta ennen. Meitä on koeteltu ja kaikilla on kova usko tekemiseen, Marjamäki ihmetteli.

Kukkonen ja Kanada ovat kovia − toinen voittaa, ja toinen on voitettavissa

Kapteeni Lasse Kukkonen pelasi poissaolonsa jälkeen ensimmäistä kertaa kunnollisia vaihtoja. Avauserässä Andres Ambühl työnsi puolustajan päin laitaan saaden 2+10-minuuttisen rangaistuksen.

Marjamäki hehkutti Kukkosen merkitystä joukkueelle.

− Lasse on neljä peliä mukana ollut ja jokaisen olemme voittaneet. Ajattelin ensimmäisen erän tilanteessa, että ei kai samalle jätkälle voi sattua noin paljon kaikkea.

Kukkosen merkitys joukkueelle on valtaisa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Joukkue osoitti taisteluilmettään, eikä päävalmentajankaan otsalle noussut ottelun tiimellyksessä ylimääräisiä hikikarpaloita.

− Itselleni on tärkeintä, että kopissa uskotaan. Silloin itsekin uskon enemmän. Tiedämme, mitä voimme vielä parantaa, muistutti Marjamäki.

Tiistaina joukkue kohtaa alkulohkon päätösottelussa kivikovan vastustajan, kun vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari.

− Meillä on eväät voittaa Kanada. Sveitsikin voitti heidät, joten miksemme mekin. Se on parasta, että saamme kivikovan Kanadan vastaamme.

Ottelun ratkaisija Filppula keräsi päävalmentajansa kehut. Filppulan johtama ykkösvitja, laitureina Sebastian Aho ja Mikko Rantanen, pelasi loistavasti.

− Hän on meidän pelillinen johtajamme ja minun mielestäni yksi parhaita pelaajia Suomessa. Ei hän pistelinko ole ikinä ollut, mutta hän on johtaja, päävalmentaja luonnehti.

» Lähetä palautetta toimitukselle