Marjamäki ei synkistellyt tappion jälkeen: "Olemme hyvillä jäljillä tuon pelin kanssa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen Leijonat tipahti olympiaturnauksesta puolivälierissä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lauri Marjamäen mukaan Leijonilla ei ollut muuta ongelmaa Kanadaa vastaan kuin aloitukset ja maalinteon tehokkuus. Päätään päävalmentaja ei pensaaseen työntänyt.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki asteli suhteellisen rauhallisen ja jopa tyytyväisen oloisena median eteen puolivälieräpelin jälkeen, vaikka turnaus päättyikin tappioon Kanadalle. Marjamäellä oli mielessään monia asioita, jotka toimivat Leijonien pelaamisessa olympiaturnauksessa.

- Ylivoima oli erittäin hyvä tässä turnauksessa, Marjamäki lateli hävityn pelin jälkeen

– Olen tyytyväinen, kuinka Saksa-pelistä kehityttiin Norja-peliin. Pelasimme hyvän Ruotsi-pelin. Eilinen peli oli vähän tuollainen, että oli vain hävittävää. Hoidimme sen pois. Tänään pelasimme hyvän pelin, hän tiivisti Leijonien turnauksen.

Vaikka maalinteon tehokkuus sakkasi Kanada-pelissä, Marjamäki näkee, että kokonaisuutena osa-alue on mennyt tällä kaudelle eteenpäin.

– Olemme olleet tehokkaita koko kauden ja ennen tätä peliä olimme turnauksessa maalinteon tehokkuudessa ja ylivoimapelissä kakkosina. Olemme tuoneet hyviä mausteita tuohon pelaamiseen. Olemme saaneet meidän puolustajat mukaan, ja he ovat tuoneet tehokkuutta lisää.

Leijonat voitti olympiaturnauksessa Saksan, Norjan ja Etelä-Korean maalierolla 15-5, mutta kahta kovaa joukkuetta eli Ruotsia ja Kanadaa vastaan tuloksena oli kaksi tappiota ja vain yksi tehty maali.

Marjamäen mukaan joukkue ei aivan päässyt sille tasolle, mitä olisi vaadittu kovien pelien voittamiseen.

- Pitää osata voittaa oikeat pelit. Hyvin pelasimme mutta emme päässeet erinomaiselle tasolle. Tämä turnaus on osoittanut, missä kansainvälinen jääkiekko menee. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

Marjamäen mukaan Leijonat on pysynyt kansainvälisen jääkiekon virtausten mukana. Ainoastaan aloituksissa pohjoisamerikkalaiset ovat Suomea edellä.

– Olemme hyvillä jäljillä tuon pelin kanssa. Olemme löytäneet peliin oikeita asioita ja saaneet niitä toteen. Ruotsi- ja Kanada-peleissä emme pystyneet hyödyntämään maalipaikkoja. Tänään oli yksi aloitus ja se oli siinä, Marjamäki harmitteli.

Joukkueen ilmapiiriä ja pelaajien arvostusta toisiaan kohtaan päävalmentaja piti poikkeuksellisena. Kapteeni Lasse Kukkonen oli pitänyt puheenvuoron pelin jälkeen joukkueelle.

- Leijonissa on hyvä olla tällä hetkellä, Marjamäki sanoi

» Lähetä palautetta toimitukselle