Marjamäki ei lupaa Palolalle vielä roolia − varoittaa Norjan huippuveljeksistä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäki haluaa, että Leijonat alotitavat Norja-pelissä aiempaa paremmin.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki valmisteli joukkojaan miesten MM-kisojen kolmanteen alkulohko-otteluun Norjaa vastaan aamujäillä. Kaksi murskavoittoa ottanut suomalaisryhmä saa vastaansa tähänastisista joukkueista kyvykkäimmän. Voittokulkua helpottamaan valmennusjohto kaivoi naftaliinista lisää hyökkääjiä.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki valotti ajatuksiaan pelipäivän aamujäiden jälkeen. Maalivahdiksi Norja-ottelun valikoitui Harri Säteri. Pidemmän tähtäimen suunnitelmaa valmennusjohto ei kuitenkaan paljasta pelaajille.

− Menemme päivä kerrallaan. Pelaajat tietävät päiväkohtaisen suunnitelman, mutta meillä on isompi kuvio taustalla. Maalivahdeillekaan emme kerro, että "pelaat kolme, ja toinen seuraavat kaksi".

Tämän illan vastustajaa suomalaisvalmentaja pitää tähänastisista koetinkivistä kaikkein tiukimpana.

− Norja tulee vapaapäivältä, ja he pelaavat hyvää ylivoimaa Olimbin (Ken-Andre ja Mathis) veljesten johdolla. He pystyvät kontrolloimaan hyvin kiekkoa. Heillä on kymmenisen vuotta ollut jo samoja pelaajia mukana, joten heillä on vahva yhteinen historia. Taas menemme pykälän kovempaa.

Joka päivä voi ja pitää kehittyä

Vaikka Leijonien otteet ovat olleetkin vakuuttavia kahdessa edellisessä ottelussa, löytää Marjamäki vieläkin omiensa otteissa viilattavaa.

− Yritämme parantaa hyökkäyspelimme rytmiä. Puolustuspelin kannalta hävisimme aika paljon aloituksia, joten siinä on yksi asia, johon on kiinnitettävä huomiota. Pienet asiat, kuten juurikin aloitukset tai oman alueen täyttö ovat ratkaisevia voiton kannalta.

Suomen, ja miksei koko kisojenkin puhutuin pelaaja on Carolina Hurricanes-tähti Sebastian Aho. Nuorukainen on Marjamäelle tuttu jo Liiga-kentiltä.

− Kun menin 2013 Ouluun, minulle sanottiin, että C-nuorissa kasvaa Ahon ja Jesse Puljujärven kaltaisia nuoria, jotka pitäisi nostaa Liigaan. Silloin se tuntui kaukaiselta, mutta kun näki jätkät ensimmäistä kertaa, niin ei se silloin enää niin kaukaiselta tuntunut. Hyvän pelaajan tunnistaa hyvästä sopeutumiskyvystä. Aho on sopeutunut niin NHL:ään, World Cupiin kuin MM-kisoihinkin.

Uutta voimaa hyökkäykseen

Kokoonpanoon nousee Norja-kamppailuun uusi nimi, kun Jokereissa tahkonnut Olli Palola asettuu 13. hyökkääjän paikalle. Suoranaista roolia Marjamäki ei vielä kovaa laukovalle laiturille täsmennä.

− En osaa sanoa, kuinka paljon Palola pelaa tänään. Katsotaan, josko jonkun toisen tennari ei liiku yhtä rivakasti kuin ennen. En toki usko, että näin käy, mutta on hyvä olla myös vaihtoehtoja, jos sattuu jotain. Aluksi lähdemme neljällä ketjulla.

Mika Niemi jäi vielä odottamaan leimaa kisapassiinsa. Häntä ei vielä otettu mukaan, sillä valmennusjohto ei kokenut akuuttia tarvetta vahvistaa keskikaistaa.

Saku Mäenalanen on pelannut sentterinäkin, kuten Janne Pesonenkin. Mielestäni meillä on sillä osastolla hyvä tilanne. Tässä vaiheessa näimme tämän parempana ratkaisuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle