Manniselle 300 Mestis-peliä täyteen: "Peli muiden joukossa"

MESTIS / Haastattelu
Manninen sai juhlapelin tiimellyksessä komean vekin huuleensa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Henri Manninen pelasi tänään uransa 300. Mestiksen runkosarjaottelun Heinolassa KooKoota vastaan. Hyväntuulinen laitahyökkääjä ei suuremmin riemuinnut merkkipaalustaan, mutta iloitsi saamastaan kukkapuskasta ennen ottelua.

 - Eihän tässä mitään. Ensimmäistä kertaa kiekko suuhun, tappio peli, että ei tää mitää erikoista oo. Peli muiden joukossa. Sain kukat ennen matsia ja siitä mä olin otettu, velmuili Henri Manninen ottelun jälkeen.

 - 300 peliä on aika paljon! Tai eihän se paljoa ole (Jani) Keinäseen verrattuna, mutta sen pelit onkin liigapelejä.

Itse illan ottelua juhlakalu piti hyvävauhtisena.

 - Ihan kiva ja kovatasoinen peli. KooKoota vastaan aina sattuu ja tapahtuu. Olisihan tästä voinut kairata voiton, kun olisi käyttänyt mahdollisuudet hyväksi. Paikkoja ei ollut paljoa, mutta oliko vastustajalla? Ei ollut. Ne käytti ne vain paremmin hyväkseen, harmitteli hyökkääjä lopputulosta.

Manninen edusti kausilla 2008-2011 kertaalleen Kiekko-Vantaata, Kajaanin Hokkia ja Vaasan Sportia, jonka riveissä kovaotteinen hyökkääjä voitti Mestiksen mestaruuden. Heinolassa ja Peliitoissa mies on viihtynyt mainiosti, ja meneillään oleva kausi onkin Manniselle jo viides heinolalaisjoukkueen riveissä.

 - Heinolassa olen viihtynyt ihan hyvin. Onhan täällä asiat mennyt todella paljon eteenpäin verrattuna ensimmäisiin vuosiini. Ero on kuin yöllä ja päivällä.

Eroavaisuuksiakin löytyy, kun Manninen alkaa vertailemaan Heinolaa esimerkiksi Vaasaan.

 - Kajaanissa ja Vaasassa on ammattijoukkueet. Siinä on ero. Valmentaja (Petri Karjalainen) ymmärtää täällä, että kun sä olet päivällä töissä, niin et sä lähde vetämään niitä samoja treenejä enää illalla uudestaan. Päävalmentaja on yksi iso asia, mikä on vaikuttanut minun viihtymiseen täällä.

Tappeleminen kiinnostaa edelleen

Manninen voitti Sportissa pelatessaan Mestiksen jäähykuninkuuden, mutta tuon kauden jälkeen jäähymäärät ovat jotakuinkin pienentyneet. Tappelupukarin maineeseen yltäneellä Mannisella on kuitenkin selkeä syy siihen, miksei viime kaudella tappelut kiinnostaneet.

 - Enhän mä voinut tapella silloin, kun mä tein maaleja viime kaudella! Vaasassa kun ei uponnut, niin silloin oli pakko tehdä jotain muuta!

KooKossa viime kaudella pelannut puolustaja Matt Nickerson oli useaan otteeseen haastamassa Mannista turpakäräjille, mutta joukkueensa eteen pelannutta hyökkääjää yhdysvaltalainen ei saanut kyllin hiillostettua.

 - Jos mä teen 20 maalia kaudessa, niin eihän mun ole mitään järkeä tapella. Olisin missannut pleijaritkin siinä loppu kaudesta, joten ei siinä olisi ollut tällä systeemillä mitään järkeä. Se olisi ollut idioottimaista siinä vaiheessa.

 - Mieli olisi tehnyt Nickersonia vastaan tapella, ja se käy siitä varmaan lämpöisenä vieläkin ja manaa sitä kuinka mä oon raukka jätkä. Mut mä otan sen kritiikin vaikka sitten vastaan. On Nickersonkin fiksu siinä mielessä, että ei se väkisin ala tappelemaan. Siitä pitää sille hattua nostaa, kehaisi Manninen.

» Lähetä palautetta toimitukselle