Mankisen maukas maali

LIIGA / Haastattelu
Jesse Mankinen päätti kahdeksan ottelun mittaisen maalittoman putkensa perjantaina Ässiä vastaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Ässät ja SaiPa kohtasivat perjantai-iltana toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ässät johti ottelua useaan otteeseen, mutta sinnikäs SaiPa tuli tasoihin ja lopulta aina voittoon asti. Voittomaalikilpailun jälkeen valotaululla komeilivat vierasjoukkueen 4−3-voittolukemat. SaiPan 3−3-maalin iskeneelle Jesse Mankiselle maali teki erittäin hyvää.

SaiPan ykkösketjun hyökkääjä Jesse Mankisen kausi on ollut kaksijakoinen. Kauden ensimmäiset neljä ottelua tuottivat hienosti neljä pistettä, mutta viimeiseen kahdeksaan otteluun Mankinen oli kirjauttanut vain yhden syöttöpisteen.

Ässiä vastaan tärkeän 3−3-tasoitusmaalin iskenyt Mankinen oli tyytyväinen pitkän kuivan putkensa katkeamisesta.

− Totta kai onnistuminen maalin muodossa tekee hyvää tauon jälkeen. Maalit ruokkivat aina itseluottamusta, Mankinen tuumasi.

Mankisen maalissa oli mukana myös pientä tuuria, sillä Ässien maalivahti Rasmus Rinne pelasi tilanteessa kiekon suoraan Mankisen lapaan.

− Heitin siinä ensin rystyllä kiekkoa maalia kohti. En oikein tiedä mitä Rinne siinä yritti, mutta hän syötti kiekon suoraan minulle takaisin ja pääsin nostamaan siitä vapaasti kiekon maalin kattoon, Mankinen analysoi.

SaiPa ei esittänyt ottelussa todellakaan parastaan ja varsinkin avauserä meni joukkueelta täysin ohi. Pelaaminen kuitenkin koheni selvästi pelin edetessä.

− En oikein tiedä mikä siinä ottelun alussa tuli. Olimme aika arkoja ja heikkoja. Valmistauduimme hyvin ja tulimme jo torstaina Poriin, joten jalat eivät kyllä olleet enää bussissa. Ei vaan oikein lähtenyt sujumaan, Mankinen mietti.

− Erätauolla koppimme johtavat pelaajat ottivat roolia ja puhuivat viisauksia. Ottelun kolmas erä oli meiltä todella hyvä. Taistelimme loppuun asti ja olimme kärsivällisiä. Se on hyvän joukkueen merkki.

SaiPan urakka jatkuu heti lauantaina Lukkoa vastaan. Ottelussa nähdään mitä ilmeisemmin heti alusta alkaen parempi ja raikkaampi SaiPa.

− Saimme tästä pelistä todella paljon virtaa jatkoa ajatellen, Mankinen päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle