Mankinen on juhlinut Jyväskylässä aiemminkin.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Mankinen joukkueensa fyysisyydestä: "Vaikka on vähän lyhyempää kaveria, kyllä meilläkin voimaa riittää"

Jesse Mankinen avasi maalihanansa myös JYPiä vastaan, kun kuopiolaiset nappasivat toisen kiinnityksen finaalipaikkaan vierasryöstöllä Jyväskylästä. Hyökkääjä avasi Jatkoajan haastattelussa pelin lisäksi omaa kauttaan.

KalPan kärkihyökkääjä Jesse Mankinen iski pelin käytännössä ratkaisseen joukkueensa toisen maalin välittömästi ylivoimapelin jälkimainingeissa. 

Kuopiolaiset karkasivat ottelusarjassa jo 2−0-johtoon, kun joukkue kaatoi Jyväskylässä JYPin loppulukemin 3−0.

− Oltiin kyllä parempi joukkue tänään. Meidän täytyy jatkaa luistelua, näyttää että se toimii hyvin. Saadaan riistoja ja maalipaikkoja sitä kautta, Mankinen mietti.

Joukkue luisteli JYPiltä käytännössä jalat alta, kun joukkueet kohtasivat Kuopiossa keskiviikkona. Etenkin Jyväskylässä varmasti luultiin, että homma kääntyy päälaelleen, kun saavutaan pieneen kaukaloon Jyväskylään.

Mankinen näki tämän enemmänkin etuna joukkueelleen.

− Pienempi kaukalo, kerkeää nopeammin paineelle, silloin tulee pakille tietyt tilanteet äkkiä. Tulee sitä kautta harhasyöttöjä.

Kovassa vireessä läpi kauden ollut KalPa pelasi vahvan runkosarjan, mutta pienoisia kysymysmerkkejä joukkueen fyysisen pelin riittävyydestä heiteltiin ilmaan jo ennen Pelicans-sarjaa, ja nyt myös ennen JYP-sarjaa.

Kuopiolaiset ovat viimeistään nyt osoittaneet nämä puheet turhiksi, ja ovat olleet kentän fyysisin joukkue jyväskyläläisiä vastaan kahdessa pelissä peräkkäin. Pelicans ei saanut KalPaa vastaan edes hippaa kiinni.

− Vaikka on vähän lyhyempää kaveria joukkueessa, kyllä meilläkin voimaa riittää. En sitten tiedä, onko se yllättänyt vastustajat, Mankinen pyöritteli.

− Itse ollaan sen riittämiseen uskottu koko ajan, että ollaan vahvoja.

Hyökkääjä itse pelaa uransa parasta kautta, ja kovan runkosarjan jälkeen tehoilu on jatkunut pudotuspeleissä. Mankinen on pelannut kevään seitsemän pudotuspeliotteluaan piste per ottelu -tahtia. Hyvän vireen syyt löytyvät jo kauempaa takaa, kesältä asti.

− Tietysti pidemmän aikaa olen saanut paljon vastuuta ja pelannut paljon. Sekin näkyy jossain vaiheessa. Terveenä pysyin myös kesän ja sain treenata hyvin, Mankinen summasi.

− Joukkueena olemme pelanneet hyvin, niin omakin itseluottamus noussut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mankinen ja Rissanen pysyvät seurakavereina - suuntaavat Venäjälle

LIIGA | KHL | 3.5.2017 18:43
Päättyneellä kaudella hopealle sijoittunut KalPa menettää lisää avainpelaajia. Keskiviikkona julkistettiin Jaakko Rissasen ja Jesse Mankisen siirrot KHL:ään. lue lisää

KalPan ykkösketjun herättävä – tai Tappara vie mestaruuden

LIIGA | 27.4.2017 13:00
Ensimmäistä kertaa tämän kevään pudotuspeleissä KalPa on tappioasemassa. Seitsemännessä välieräottelussa JYPiä vastaan kuopiolaisten ykkösketju otti ratkaisevan roolin ja johdatti joukkueen finaaleihin. Nyt KalPan kärkihyökkääjiltä kaivataan samanlaisia sankaritekoja. lue lisää

Huolimattomuus kiekon kanssa KalPan tappion taustalla − "Homma lähti vähän laukalle"

LIIGA | 24.4.2017 22:23
KalPa unohti pelistään yhtenäisyyden ja teki isoja virheitä kiekollisessa pelissään, Jesse Mankinen analysoi. lue lisää

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Jesse Mankinen

Pelicans R lh
s. 1991 Lappeenranta
177CM / 78KG
SOPIMUS: 2019