Maalit maistuivat Ilves-sankari Laaksolle

LIIGA / Haastattelu
Tapio Laakso iski Tapparaa vastaan tehot 2+1.
Kuva © Jarno Hietanen
Kauden pistesaldonsa paikallisottelussa Tapparaa vastaan kuuteen tuplannut Ilves-kapteeni Tapio Laakso myönsi onnistumisten maistuvan makealta loukkaantumisten sävyttämän syksyn jälkeen.

Ilves otti kauden toisessa paikalliskamppailussa puhtaan 4-1-voiton paikalliskilpailija Tapparasta. Tupsukorvien sankariksi nousi joukkueen virkaatekevä kapteeni Tapio Laakso, joka summasi ottelussa peräti tehot 2+1. Laakso oli luonnollisestikin tyytyväinen ottelun antiin.

- Oli hieno kiekkoilta. Halli täynnä, paikallisottelu ja perjantai-ilta, niin ei tuosta lähtökohdat hirveästi enää paremmiksi muutu.

- Meiltä oli iso peli. Meillä on ollut aika vaikea viikko ja muutenkin vaikeita aikoja, ja lähdimme parsimaan tuota meidän peliämme kasaan. Tämä oli iso askel eteenpäin siinä.

Lääkkeet pelin palauttamiseksi takaisin raiteilleen olivat perinteisempääkin perinteisemmät.

- Lähdimme vaan pelaamaan ihan peruslätkää. Se täytyy olla ensin kunnossa, ja sitten vasta tulee pelisysteemit sun muut. Täytyy hoitaa kaksinkamppailut, voittaa alueet ja ottaa tila vastustajalta pois. Sen jälkeen on vasta mahdollisuus keksiä siihen päälle jotain muuta.

Laakso iski ottelun ensimmäisen osuman alivoimalla. Maali oli loukkaantumisesta kärisvälle sentterille vasta kauden toinen, joten se maistui edelliskaudella maalitykiksikin profiloituneelle sentterille makealta.

- Kyllähän se maistui. Tuollaisessa roolissa kun on, niin täytyy saada onnistumisia hyökkäyspäähän. Valehtelisin, jos väittäisin, että se ei maistunut hyvältä.

Mitä itse maalista jäi mieleen?

- Yleensä kun tulee hyviä suorituksia, niistä ei paljon muista jälkeenpäin. Ei tästäkään jäänyt oikein mitään mieleen. Jos liikaa ajattelee, niin sitten eivät suoritukset onnistu.

Illan toisen osumansa Laakso kiepautti ylivoimalla Tappara-maalin nurkalta melkoisen runnomisen jälkeen. Tuomarit pitivät maalin synnyttyä neuvottelua, ja Tapparan fanikatsomo vaati maalin hylkäämistä.

- Kyllä se hylkääminen hetken kävi mielessä, kun siinä oli vähän sellainen pysähtynyt hetki. Mutta hyvä että ei hylätty, ei siinä mielestäni ollut mitään väärää, vaikka en sitäkään kovin tarkasti muista. Täytyy ihmetellä jälkikäteen videolta, että mistä se meni sisään.

» Lähetä palautetta toimitukselle