Maalin makuun päässyt Räsänen: "Onhan tämä pettymys"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aapeli Räsästä harmitti, että Suomi on päästänyt jatkomahdollisuudet lipeämään omista käsistä.
Viime kauden alle 18-vuotiaiden MM-kisojen kultapoika Aapeli Räsänen pääsi Ruotsi-ottelussa tuttuun ketjuun. Peli kulki, mutta tappio Ruotsille jäi luonnollisesti harmittamaan. Nuorten MM-kisat olivat Räsäselle kauden kohokohta. Heikosti sujuneet kisat ovat iso pettymys hyökkääjälle.

Ruotsia vastaan ensimmäiset 20 minuuttia olivat parasta Suomea tähän asti. Pelillinen muutos ensimmäiseen kahteen peliin oli merkittävä.

− Pistimme työhaalarit päälle, ei siinä sen kummempaa. Päätimme joukkueena, että rupeamme tekemään hommia. Olimme hävinneet kaksi peliä, ja meillä oli vahvat negatiiviset tunteet, Aapeli Räsänen kertoi ottelun jälkeen.

Tappio Ruotsille oli karvasta kalkkia.

− Harmittaa lievästi sanottuna. Pelasimme hyvän pelin. Saimme mielestäni ainakin osittaisen kasvojenpesun pelillisesti. Tuloksellisesti olisi pitänyt voittaa.

Ottelun avausmaalin tehnyt Räsänen oli suhteellisen tyytyväinen peliin. Ruotsi-ottelussa hän pääsi jo alle 18-vuotiaiden kisoista tuttuun ketjuun, kun Räsäsen laitureiksi istutettiin Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen.

− Meillä meni hyvin keväällä. Siinä on kaksi sellaista herraa, joiden kanssa on hyvä pelata ja kemiat natsaavat kohdalleen, Räsänen sanoi.

Tunnelmat heti Ruotsi-ottelun jälkeen olivat suomalaiskopissa synkeät. Pelaajat koettivat kuitenkin vielä uskoa jatkopaikkaan. Pääseminen neljännesfinaaleihin vaatii Tanskan voiton Sveitsistä ja Suomen kolmen pisteen voiton Sveitsistä uuden vuoden aattona.

− Jos on hävinnyt Tšekille, Tanskalle ja Ruotsille, niin olisi aika erikoista, jos kopissa hypittäisiin onnesta. Kyllä siellä oli aika harmistuneita ilmeitä, mutta onhan tässä vielä mahdollisuus.

Räsänen kehui viime vuoden alle 18-vuotiaiden turnausta hienoksi. Kultaan päättyneen kauden jälkeen odotukset olivat kovat tätä kautta ajatellen.

− Tämä turnaus oli ehdottomasti jo ennen kautta mielessä yhtenä kauden päätavoitteena. Onhan tämä tietenkin pettymys.

Tappara-kasvatti oli varma, että Suomelta löytyy vielä paukkuja jatkopeleihin, jos tie vie niihin.

− Jos tästä mennään vielä jatkoon, niin sittenhän kaikki on taas mahdollista. Katsotaan rauhassa, ei tässä vielä ruveta mitään luovuttamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle