Maalille vaihdettu Karhunen: "Ei voida tuudittautua viime kevääseen maanantaina"

LIIGA / Haastattelu
Karhusella on kokemusta kovista paikoista.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Monelle tuli varmasti mieleen viime kevät, kun Tomi Karhunen vaihdettiin maalin suulle Kärppien ja JYPin välieräsarjan kuudennessa ottelussa. Silloin Karhusen tieltä sai väistyä Jussi Rynnäs, nyt Iiro Tarkki. Karhunen päästi kahdessa erässä vain yhden maalin, mutta se ei silti riittänyt voittoon, kun JYP väänsi voiton loppulukemin 4-3.

Kärpät lähti Jyväskylässä hakemaan sarjan katkaisua haastavasta tilanteesta. Joukkue oli hävinnyt molemmat aikaisemmat kohtaamiset vieraskaukalossa. Kaikki ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan.

Kärppien aloittava maalivahti, Iiro Tarkki, luisteli pois maalin suulta, kun Tuomas Pihlmanin laukaus upposi helpohkosti heti toisen erän alussa kärppämaaliin. Maalille luisteli viime kevään mestaruuden sankari, Tomi Karhunen.

− Ei siinä ehtinyt miettimään oikein mitään. Tuntui hyvältä heti alusta asti, eikä ollut mitään vaikeuksia lähteä pelaamaan. Tappio on tietenkin pettymys, mutta omalta osalta peli tuntui ihan hyvältä, kertasi Karhunen.   

Lauantain ottelu oli Karhuselle ensimmäinen sitten SaiPa-sarjan. Silloin Tarkki vuorostaan vaihdettiin maalille, kun Karhusella pomppi. Mies ei kuitenkaan ole penkillä istumista liiemmin stressannut.

− Olen keskittynyt vain siihen, että olen valmiina, kun käsky käy. Olen pyrkinyt antamaan Iirolle kaiken tuen, mitä olen voinut, kun hänellä on ollut pelivuoro. 

Oulussa pelataan maanantaina Kärppien ja JYPin välisen välieräsarjan seitsemäs peli. Karhusella on viime keväältä arvokasta kokemusta tiukoista paikoista, kun mies pelasi nollapelin kovimmassa mahdollisessa paikassa, finaaleissa Tapparaa vastaan seitsemännessä ottelussa.

− Lähdetään siihen ihan luottavaisin mielin, me ollaan pelattu hyvin kotona, ei pienintäkään epäilystä, että ei pystyttäisi voittamaan tuota peliä. 

Edellisen kevään sankaritarinaan ei voi kuitenkaan liikaa turvautua.

− Kyllä meidän joukkue tietää, että pystytään tiukassa paikassa puristamaan kaikki irti. Ei voi silti missään nimessä tuudittautua, että viime kevät auttaa meitä maanantaina. Pitää saada kaikki irti itsestä. Mikään ei tule ilmaiseksi, muistutti Karhunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle