Maalikuninkaan paluu arkeen

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saku Mäenalanen palasi arkeen keskiviikkona Raksilan jäähallissa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tuoreet nuorten maailmanmestarit palasivat takaisin arkeen keskiviikkona Kärppien aamujäillä. Jatkoaika jututti kolmikosta Saku Mäenalasta.

Nuorten MM-kisoissa hieman yllättäen maalikuninkuuden voittanut Saku Mäenalanen teki paluun arkeen keskiviikkona. Paita oli vaihtunut leijonapaidasta Kärppien mustaan harjoituspaitaan ja areena Malmöstä Oulun Raksilaan. Juhlahumu oli enää muisto vain. Tämä ei kuitenkaan tuntunut nuorta kärppää haittaavan.

– Ihan mukava palata takaisin arkeen. Nuorten kisoista sai mukavasti lisää virtaa ja itseluottamusta. Vielä kun pääsisi pelaamaan, Mäenalanen jutteli.

Joko valmennusjohdon kanssa on ollut puhetta, koska peliaikaa löytyy?

– Vähän poristiin, että lauantaina pelaisin.

Vasta täksi kaudeksi miesten peleihin siirtyneelle Mäenalaselle syyskausi on ollut sanalla sanoen huikea. Alkusyksystä Mestiksessä Jokipoikien riveissä syntyi läjäpäin maaleja, mikä poiki kutsun takaisin Ouluun. Kymmenen ottelun liigavisiitillä Mäenalanen avasi myös maalitilinsä liigassa ja pelasi muutenkin ennakkoluulottomasti.

Vuoden kruunasi Leijonien riveissä voitettu maailmanmestaruus ja pisteenä i:n päälle kisojen maalikuninkuus. Joku voisi luulla, että nuorta miestä alkaisi moinen vauhti huimata.

– Ei huimaa kyllä yhtään. Hyvä, että menee hyvin. Sitä varten onkin tehty hommia pitkään. Tästä pitää nauttia nyt, Mäenalanen toteaa.

Kisareissua Ruotsiin hyökkääjä kuvaa huikeaksi ja ainutlaatuiseksi, kuten varmasti jokainen joukkueessa mukana ollut pelaaja. Oman maalisaldonsa hyökkääjä pistää vaatimattomasti hyvien ketjukavereiden piikkiin.

Mikä teki Suomesta muita paremman joukkueen?

– Hyvät johtavat pelaajat, hyvä maalivahti ja todella hyvä joukkuehenki, Mäenalanen linjaa napakasti.

Yksi Suomen joukkueen voitonavaimista oli jo toisen mestaruuden vajaan vuoden sisään voittanut päävalmentaja Karri Kivi. Millaisena valmentajana Mäenalanen näkee nuorten maajoukkueen päävalmentajan?

– Karri toi paljon positiivista virtaa pukukoppiin. Hän on todella vaativa valmentaja, mutta se on vain hyvä juttu kaikille. Karri myös tietää, miten voitetaan.

Mäenalanen tehnee paluun Kärppien kokoonpanoon lauantaina, kun oululaiset matkustavat Kuopioon KalPan vieraaksi. Loppukauden henkilökohtaiset tavoitteet Mäenalanen linjaa melko odotetusti.

– Tavoitteena on pelata mahdollsimman paljon Liigassa ja saada onnistumisia myös siellä, Mäenalanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle