Maaliahne Bertrand: "Yritän vain nauttia pelistä"

LIIGA / Haastattelu
Charles Bertrandin alkukausi on lähtenyt liukkaasti liikkeelle.
Kuva © Sami Kemppainen
Kärppien tehokkaassa ykköskentässä viilettävä Charles Bertrand on iskenyt kauden alkuun kuusi maalia kuuteen otteluun. Kemiat ketjukavereiden Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan kanssa toimivat erinomaisesti.

— Tiukka peli. Paljon piti luistella ja tehdä kovasti töitä. Ei ollut meiltä paras peli, mutta pystyttiin pitämään hyvä keskittyminen ja tekemään mahdollisimman vähän virheitä, kertasi Bertrand voitokasta ottelua.

Kärpät aloitti kolmen ottelun vieraskiertueen Kuopiosta, ja seuraavaksi pelit jatkuvat perjantaina TPS:n vieraana Turussa. Ranskalainen ei aio nauttia voitosta kauan, vaan ajatukset pitää olla jo tulevissa otteluissa. 

— Meillä on vielä raskas viikko edessä ja keskittymisen täytyy olla hyvä myös tulevissa peleissä, jos halutaan hyviä tuloksia.

Viime kausi oli ranskalaishyökkääjälle vaikea ja tehopisteitä merkattiin 21. Nyt mies on tehnyt jo kuusi maalia kuuteen peliin. Alkukauden kovalle vireelle ei löydy ihmeellisiä selityksiä.

— Yritän vain nauttia pelaamisesta niin paljon kuin mahdollista ja nyt näyttää, että onnistun siinä, ranskalainen naurahtaa.

Laitahyökkääjän maalisaldo kasvoi yhdellä osumalla, kun KalPan Santeri Lukka antoi harhasyötön keskisektorilla aivan vapaana olleelle Bertrandille.

— Olin keskellä kenttää maalin edessä ja kiekko tuli vahingossa minulle. Joskus käy noinkin. Ei siinä voinut muuta kuin laukoa, kertasi hyökkääjä ottelun osumaansa.

Maali per peli -vauhdissa oleva ranskalaishyökkääjä ei kerro ainakaan julkisesti omista maalitavoitteistaan.

— Ei minulla ole mitään maalimäärätavoitetta tälle kaudelle. Yritän vain tehdä niitä niin paljon kuin mahdollista. Haluan olla hyvä myös pelin muilla osa-alueilla.

Julius Junttilan, Mikael Ruohomaan ja Bertrandin muodostama Kärppien ykkösnyrkki on ollut erittäin tehokas. Herrat pelaavat erinomaisesti yhteen.

— Meillä on hyvät kemiat ketjussa. Ollaan pelattu yhdessä heti alusta lähtien. Luotamme toisiimme ja teemme hyvin töitä yhdessä. Minusta näyttää, että yhteipeli toimii aina vaan paremmin, mitä enemmän pelejä pelaamme. Tiedän, että pystymme kuitenkin entisestään parantamaan, päättää Bertrand.

» Lähetä palautetta toimitukselle