Maajoukkuekutsun saanut Koivisto harmitteli takaiskuja - "Kaveri sai aika halpoja maaleja"

LIIGA / Haastattelu
Koivisto pääsee näyttämään osaamistaan myös maajoukkueessa.
Hyvin sujunut syksy toi jukuripuolustaja Miika Koivistolle kutsun maajoukkueeseen. Maanantain ottelussa Kärppiä vastaan puolustaja kantoi vastuuta tuttuun tapaansa, mutta pistetilastoihin ei lisäystä tullut.

Miika Koivisto kuului maanantaina julkaistuun Moskovan EHT-joukkueeseen. Puolustaja oli iloinen valinnasta, mutta kertoi pitäneensä matalaa profiilia päävalmentaja Lauri Marjamäen sunnuntai-iltaisesta puhelusta.

− Kyllä se pidettiin ihan omana tietona tähän päivään asti. Vieressä ollut tyttöystävä sen taisi kuulla ja vanhemmille soitin, Koivisto kertoi.

− Totta kai se on hieno juttu. Iloinen olen, että tulee tuollainen mahdollisuus ja pääsee näyttämään missä taso on kansainvälisissä peleissä.

Vaasalaislähtöisen Koiviston syksy Jukureissa on ollut kaikin puolin menestys: hän on puolustajien pistepörssissä kolmannella tilalla pistein 2+14 ja johtaa koko sarjan peliaikatilastoa 27.10 minuutin keskimääräisellä jääajalla. Eroa tilastossa toisena olevaan Lukon Jesse Virtaseenkin on yli kaksi minuuttia.

− Maajoukkueen valmennusjohto on varmasti sen verran seurannut, että valinta oli oikea. En ole itse oikein muita pelaajia nähnyt, enkä oikein tiennyt millä tasolla itse olen verrattuna muihin, pohti Koivisto valinnan taustoja.

− Tai olen nähnyt, mutta ei siinä paljon ehdi analyysejä tekemään. Ei aina oikein pysty analysoimaan omaakaan tekemistä, lisäsi puolustaja hymyillen.

"Varmaan se lähti korvien välistä"

Maanantain ottelussa Jukurit sai todeta Kärpät vahvemmakseen selkein 6-1-numeroin. Koiviston mukaan siemenet tulokselle kylvettiin jo ennen peliä.

− Kaveri sai aika halpoja maaleja. Ei ole tällä kaudella vielä yhdessäkään pelissä noin halvalla saanut montaa maalia.

− Varmaan se lähti ihan peliin valmistautumisesta ja korvien välistä. Ei oltu niin tiiviitä ja valmiita tekemään yhdessä juttuja, niin se näkyi aika karulla tavalla tuollaista joukkuetta vastaan.

Jukurit onnistui nousemaan vielä toisen erässä tasoihin, mutta Kärpät rokotti erässä myös kahdesti. Päätöserän alussa mikkeliläisryhmä haki vielä kavennusta vimmatusti, mutta tehokkaasti viimeistellyt oululaisryhmä tyrehdytti kirin 4-1-osumallaan.

− Tietysti, kun vastustaja johtaa parilla maalilla, niin pitää itse hakea väkisin maalia. Vähän hyökättiin hölmösti ja vastustaja pääsi iskemään, Koivisto summasi kolmannen erän takaiskuja.

Mikkeliläisryhmä jatkaa pelejään torstaina TPS:n vieraana. Maanantain peli jätti ainakin näyttämisen halua joukkueeseen.

− Totta kai meidän pitää osoittaa, että me ollaan parempia kuin tämä ilta näytti. Aloitettiin ihan hyvin, mutta pelin edetessä se korostuu, miten henkisesti on latautunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle