Mäntylä nautti kovista peleistä ja hyvästä kokemuksesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mäntylän mieltä jäi kaivertamaan Venäjälle koettu tappio.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen puolustaja Tuukka Mäntylä kuului Leijonien kokeneempaan kaartiin MM-turnauksessa. Mäntyläkään ei suuria hurraa-huutoja nostanut hopeamitalista finaalin jälkeen, mutta pystyi nostaman esiin monia hyviäkin turnauskokemuksia.

Tuukka Mäntylä oli tyytyväinen Leijonien peli-ilmeeseen Venäjää vastaan, vaikka se ei riittänytkään loppuun saakka.

− Olen pettynyt siihen, että hävisimme. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa. Ei riittänyt. Jokainen äijä oli hyvin pelissä mukana ja tulimme hyvin peliin ja kaikilla oli sydäntä pelissä. Venäjä oli tänään parempi.

Suomi johti ottelua parhaimmillaan 2-1, mutta Venäjä vyöryi väkisin rinnalle ja ohitse. Ottelun tuomariston toiminta aiheutti suurta kalabaliikkia sekä kentällä että katsomossa, mutta Mäntylä ei piiloutunut tuomaritoiminnan taakse tappion syitä peratessaan.

− En osaa sanoa syitä häviöön. Tietysti otimme siinä muutaman jäähyn, mutta ei niidenkään taakse voi mennä. Tuomarit viheltävät, miten viheltävät. Tänään ne menivät noin päin. Totta kai meidän olisi pitänyt käyttää omat paikkamme, ei riittänyt.

Oman mausteensa otteluun toi myös täysi Minsk-areena, joka oli ymmärrettävistä syistä hyvin Venäjä-fani-painotteinen. Mäntylää asia ei kuitenkaan haitannut.

− En osaa hirveämmin sanoa yleisöstä tai sen metelistä, en hirveästi kuullut sitä. Oli aika sellainen flow-tila itselläkin päällä, ettei oikein kuullut mitään. Olin niin kyllä pelissä sisällä. Kyllä tuossa lopussa varsinkin tuolla näytti kova meteli olevan.

Hopea ei vielä lämmittänyt, mutta turnauksesta löytyi hienojakin asioita

Mäntylä ei vielä osannut ottaa irti täyttä iloa hopeamitalista, mutta uskoi kuitenkin vielä siihenkin pystyvänsä. Myös Suomen turnauksen tarinan hienous ja joukkueen kasvu kokonaisuutena lämmittivät mieltä.

− On hopeamitali hieno saavutus, mutta ei se nyt tunnu miltään. Kyllä se varmasti jossain vaiheessa voi tuntuakin ihan hyvältä. Kaiken kaikkiaan kirjoitimme hienon tarinan. Olimme aluksi aika vaikeuksissa, mutta kasvoimme hienosti yhteen koko ajan ja varsinkin tässä lopussa. Se ei ihan riittänyt kirkkaimpaan saakka.

− En osaa oikein sanoa, mistä kasvumme löytyi. Energiaa tuli vain koko ajan lisää ja joukkue tiivistyi jotenkin koko ajan tiiviimmäksi ja tiiviimmäksi. Sen tunsi, kun olimme jäällä ja kopissa ja paljon yhdessä.

Myös MM-kisakokemus kaikkinensa oli Mäntylälle mieleen.

− Totta kai oli hyvä kokemus. Ihan mahtavien äijien kanssa sai pelata kansainvälisiä kovia jätkiä vastaan kovia pelejä. Nautin kyllä täällä olemisesta ja pelaamisesta. Toivottavasti ei ole viimeinen kerta.

» Lähetä palautetta toimitukselle