Mäntylä matkustaa kaukoitään: ”Paikka ei ole se kaikista mieluisin”

LIIGA, KHL / Haastattelu
Mäntylä siirtyy Tappara-paidasta Amur Habarovskin riveihin.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara-puolustaja Tuukka Mäntylän hyvästit joukkueelleen eivät sujuneet aivan käsikirjoituksen mukaisesti. KalPa oli tyly vieras 6−2-voitollaan perjantaina.

− Viimeisestä matsista jäi paska maku. 6−2 turpaan, harmittaa tämmöinen. Toivotaan, että jätkät saavat homman raiteilleen, Mäntylä mietti.

Tappiosta ja koko joukkueen heikosta vireestä huolimatta Tapparan fanikatsomo huusi ottelun viimeiset minuutit Mäntylän nimeä. Tämä ilahdutti seuran kasvattia, joka pelasi tällä erää viimeisen matsinsa Tappara-paidassa.

− Tuntui hienolta. Iso kiitos faneille. Tämä joukkue tarvitsee nyt tukea. Seura on antanut minulle paljon, mutta toivottavasti minä olen antanut myös takaisin jotain, Mäntylä tunnelmoi.

Edessä pitkä matka

Mäntylä on tästedes KHL-joukkue Amur Habarovskin puolustaja. Venäjän kaukoidässä sijaitsevan Habarovskin joukkue on KHL:n Itäisen konferenssin jumbo, jota valmentaa entinen Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi.

− Kaikki tapahtui siirron osalta nopeasti. Paikka ei ole se kaikista mieleisin, kun joutuu reissaamaan paljon.

Mäntylä saa kolmannella KHL-visiitillään tovin aikaa tutustua joukkueeseen. Seuraavaan peliin on hetki aikaa.

− Nyt sitten vaan lähdetään reissun päälle, niin on ilmoitettu. Perjantaina on Riikassa peli.

Mäntylän päällimmäinen syy KHL-siirtoon on kilpailullinen.

− KHL on tällä hetkellä sellainen liiga, johon 90% pelaajista haluaa lähteä. 10% haluaa sitten NHL:ään. Sinne vaan on rajalliset mahdollisuudet päästä pelaamaan.

− Kun tässä ikää tulee, haluaa pelata kovia äijiä vastaan. Vaikka viime kaudella olikin raskasta, oli ne pelit hienoja. Kun tykkää tästä, on aikamoista, kun on Kovaltšukia [Ilja] ja Radulovia [Aleksander] vastassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle