Mäenalanen: "Ruotsi on aina hankala vastustaja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mäenalasen ilme oli vielä Norja-voiton jälkeen totinen.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Saku Mäenalanen näytti turnauksen avausottelussa syyn siihen, miksi juuri hän pelaa Suomen ykkösketjussa.

Mäenalanen lainasi Suomen alle 20-vuotiaiden MM-avauksessa kirkkainta valokeilaa Teuvo Teräväiseltä. Tehot 2+1 ja valinta Suomen joukkueen ykköstähdeksi nostivat kertaheitolla pohjoisen mieheen kohdistuvia odotuksia. Mäenalanen oli huippuottelustaan huolimatta kriittinen omaa suoritustaan kohtaan.

- Pelinä tämä oli joukkueelta hyvä, mutta ketjuna pääsimme vain tyydyttävälle tasolle. Meidän ei ollut vaikea motivoitua tähän peliin, eikä ylimielisyyteen ollut syytäkään, sillä Norja oli hyvä vastus. Lauantain pelistä tulee vielä kovempi, ja meidän on ehdottomasti oltava parempia.

Rakas vihollinen vastassa, paljon katsojia ja tärkeä viikonloppupeli. Mäenalanen odottaa länsinaapurin kohtaamista innolla.

- Siitä tulee kova peli. Ruotsi on aina hankala vastustaja, he ovat kovia luistelemaan. Toivottavasti tupa on täynnä.

Läpimurto lätkäpiireihin

Mäenalanen on tällä kaudella sahannut Oulun ja Joensuun väliä. Mies passitettiin alkukaudesta lainalle Jokipoikiin, kun paikkaa Kärppien kokoonpanosta ei löytynyt. Mäenalanen pääsi kuitenkin tekemään liigadebyyttinsä jo syyskuun lopussa Ilvestä vastaan, kun loukkaantumiset vaivasivat oululaisjoukkuetta. Ennen U20-turnausta mies palasi takaisin Jokipoikiin joukkueen päävalmentajan, nuorten maajoukkueen kakkosvalmentajan Mikko Haapakosken valvottavaksi.

Mäenalanen on ollut tämän kauden Jokipoikien ykköskentässä suuressa roolissa. 14 ottelussa tehdyt 14 tehopistettä ovat kova saldo 19-vuotiaalle hyökkääjälle, ja myös otteet Liigassa ovat keränneet kehuja.

- En oikein osaa itse sanoa, miten tämä kausi onkin mennyt näin hyvin. Olen tehnyt kovasti töitä, ja sen myötä on tullut pisteitäkin, kertoo vähäpuheinen Mäenalanen.

Tavoitetaso miehellä on kuitenkin kohdallaan.

- Kunhan vain pelaamme tässä turnauksessa omaa peliämme, niin pystymme voittamaan kaikki muut.

» Lähetä palautetta toimitukselle