Mäki: "Tänään teimme tarvittavan määrän töitä maalien eteen"

LIIGA / Haastattelu
Tomi Mäki onnistui hyvin juhlaottelussaan.
Kuva © Jussi Kivimäki
Tomi Mäki peräänkuulutti työntekoa Jokerien voitettua Lukon 4-1-lukemin tiistaina. Uransa 400. liigaottelun pelannut hyökkääjä pitää katseen vielä tiukasti runkosarjassa, vaikka pudotuspelit ovat hyvin lähellä.

Tomi Mäki pelasi tiistaina Lukkoa vastaan uransa 400. SM-liigaottelun. Juhlaottelusta mukaan tarttui helpottava 4-1-voitto ja hyökkääjälle yksi syöttöpiste.

- Meiltä ihan hyvä suoritus. Lähdimme hakemaan kotipeliin raikasta tekemistä, Mäki sanoi.

- Nämä ovat tärkeitä pelejä meille edelleen, koska haluamme olla piikkipaikalla. Tänään tekeminen oli sen näköistä, hän jatkoi.

Myös Mäen suoritus oli tiistaina onnistunut. Hän pelasi yhdessä Henri Heinon ja Semir Ben-Amorin kanssa Jokerien nelosketjussa ja he olivatkin kotijoukkueen parhaimmistoa Lukkoa vastaan.

Ketju vastasi myös ottelun avausosumasta, jossa Mäellä oli vahva rooli.

- Pääsimme hyvin keskialueen yli ja Henkka [Heino] heitti hyvän kulmakiekon. Pääsin ensimmäisenä sinne, voitin puolustajan ja katsoin, että nyt aukesi tilaa maalille. Olin jo ampumassa, mutta viime hetkellä huomasin Ossin [Väänäsen] siinä, Mäki kertasi tilannetta.

Maalit eivät tule ilmaiseksi

Jokerit oli viidessä edellisessä ottelussaan onnistunut vain kahdeksasti maalinteossa, joten viimeistely oli iso teema ennen ottelua.

- Kahdessa viime ottelussa emme tehneet maaleja ollenkaan varsinaisella peliajalla, joten siihen halusimme keskittyä. Eivät ne maalit ilmaiseksi tule. Tänään teimme tarvittavan työn sen eteen, että pääsimme maalille ja sitä kautta se tuotti tulosta.

Runkosarjaa on jäljellä Jokerien osalta kaksi ottelua, lauantaina Jyväskylässä JYPin vieraana ja tiistaina HPK:ta vastaan kotona. Ero ottelun vähemmän pelanneeseen JYPiin on viisi pistettä, joten runkosarjan voitto on omissa käsissä.

Hyvästä tilanteesta huolimatta Mäki ei halua vielä kääntää katsettaan pudotuspeleihin.

- Peli kerrallaan mennään vielä. Pudotuspelit alkavat sitten kun alkavat. Nämä pelit tähtäävät juuri siihen, että kärjestä sinne lähdetään. Ei näitä voi pelata vaan ohi, vaan tavoitettakin on vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle