Luvassa fyysisyyttä

MESTIS / Haastattelu
Pasi Hirvonen ennakoi, että välierissä nähdään tiukkoja vääntöjä.
Kuva © Timo Savela
TUTO-puolustaja Pasi Hirvonen palasi neljän sairastuvalla vietetyn viikon jälkeen suoraan viidenteen, voitokkaaseen puolivälieräotteluun. Puolustaja odottaa tulevasta KooKoo-sarjasta tasaista ja fyysistä vääntöä.

TUTOn puolustaja Pasi Hirvonen vietti "telakalla" neljä viikkoa ja palasi suoraan tosipeleihin. Keskiviikkona alkavia välieriä yli 190-senttinen pelaajajärkäle odottaa rauhallisin mielin. Hänen mukaansa TUTO on keskittynyt omaan tekemiseensä eikä poppakonsteille ole tässä vaiheessa enää tarvetta.

- Omaan peliin keskitytään ja sitä pyritään toteuttamaan. Kaikki meidän joukkueessa tietää, että se riittää tämän sarjan voittamiseen.

Haastavan Peliitat-sarjan jälkeen välierissä vastaan asettuu kivenkova kouvolalaisryhmittymä. Hirvonen myöntää olleensa yllättynyt KooKoon ylivoimaisesta marssista Hokin yli. Puolustaja erittelee myös, mikä tulee olemaan seuraavan vastustajan ero edelliseen.

- Onhan se teknisesti ja taktisesti taitavampi porukka. Ei meidän kuitenkaan tarvitse mitään sen kummempia muutoksia lähteä tekemään omaan pelisysteemiin. Kaikki jättää kaiken kentälle, niin sillä mennään pitkälle.

Teknisten ja taktisten taitojensa lisäksi KooKoo on joukkueena sarjan fyysisimmästä päästä. TUTOn ja kouvolalaisten kohtaamiset ovat olleet kiihkeitä tällä kaudella. Itsekin kontaktipelaamisessa meritoitunut Hirvonen varmistaa, että tämä osa-alue ei tule ainakaan vähenemään välierissä.

- Aivan varmasti playoff-peleissä fyysisyyttä on. Itse ainakin henkilökohtaisesti odotan, että fyysisiä pelejä pelataan.

Jatkokysymykseen siitä, onko KooKoon ryhmästä tarvetta asettaa joitakin pelaajia erityiseen tarkkailuun, Hirvonen vastaa varovaisesti.

- Ei nyt ketään varsinaisia pelaajia ole silmätikkuina. Kyllä siellä kaikki osaa taklata, ja jos torikokouksia syntyy, niin niillä on äijiä, jotka osaa niitä hoitaa ja jopa saattaa halutakin.

Vaikka joukkueen valmistautuminen on jo hyvissä kuosissa, löytyy vielä yksi yksityiskohta, jota runsaasti liigapelejäkin tahkonnut puolustaja peräänkuuluttaa.

- Liikaa tulee hyvänolontunnetta siitä, että saadaan pyörittyä kulmissa. Sitten pelin jälkeen huomataankin, että ollaan tasoissa. Pitäisi pyrkiä äijämäisempään maalille menoon ja toisaalta heittää viivalta kiekkoa enemmän maalivahtia päin.

"Designatun ykköspakin" oma rooli vakiintunut

Puolivälierien aikana TUTOn valmentaja Juhani Tamminen luonnehti Pasi Hirvosta "designatuksi ykköspakiksi". Hirvonen itse hymyilee kysyttäessä termin sisältöä ja pyytää kääntymään "Tamin" puoleen koodikuvailun avaamisessa. Kokeneelle puolustajalle on kuitenkin jo kehittynyt selkeä näkemys omasta roolistaan tämän kauden joukkueessa.

- Alivoimaa pääasiassa tapetaan ja viisi vastaan viisi -pelissä oma rooli isona äijänä on tuoda fyysisyyttä kaukaloon ja olla maalin edessä vähän häijykin. Tietenkin olen myös pelannut pleijareita monessa sarjassa ja toivon pystyväni tuomaan niistä syntynyttä kokemusta tälle joukkueelle.

Hirvoselle on tällä kaudella kertynyt jo 97 jäähyminuuttia, mikä yli tuplaa viimeisen "ennätyksen" miesten sarjoissa. Löytyykö tälle selittäjä kuuluisasta jäähytasapainosta?

- Meille lyötiin semmonen plagaatti, että voittava ja mielenkiintoinen joukkue. Mun mielestä me ollaan sitä ihan hyvin noudatettu, Hirvonen naurahtaa.

- Jos totta puhutaan, niin välillä nyt on ollut semmosia muutamia isompia rangaistuksia. Yhdestä taklauksesta ja kahakasta syntyi jo muistaakseni 30 jäähyminuuttia. Ei siihen sen isompia selityksiä ole. Onhan se enemmän minuutteja, mutta rapatessa roiskuu.

KalPa-kasvatti kehuu vielä, että yhteistyö pakkipari Marlo Koposen kanssa on toiminut loistavasti. SaPKon paidassa suuriinkin pistelukemiin menneinä vuosina yltänyt Hirvonen paljastaa jättävänsä pistetehtailun muille. Hänen päätehtävänsä on nyt pitää oma pää puhtaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle