Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Luukkonen pelaa LeKissä ensimmäiset miesten sarjapelinsä.

Timo Savela

Luukkonen ei lähde nöyristelemään miesten peleihin: "Olen valmis tekemään paljon töitä"

LeKistä on ponnahtanut viime vuosina pinnalle Dominik Hrachovinan ja Christian Heljangon kaltaisia maalivahteja. Nyt saukkopaidassa läpimurtoa yrittää alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen.

LeKi on ollut viime kausina Mestiksessä pinnalla erityisesti huippumaalivahtiensa ansioista. Tamperelaisseurat Ilves ja Tappara ovat antaneet omista maalivahdeista pienelle vastuulle jääneitä, nälkäisiä nuoria lempääläläisten käyttöön.

Alkavalla kaudella tuo nuori ja nälkäinen pelimies on Ukko-Pekka Luukkonen − alle 18-vuotiaiden maailmanmestari.

− Hyvällä mielellä lähden kauteen. Tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon hyvällä tasolla.

Tällä kaudella Tapparassa pelaavaa kaksikkoa Dominik Hrachovina − Christian Heljanko yhdistää se seikka, että molemmat miehet ovat ponnistaneet liigakartalle nimenomaan LeKistä. Myös Luukkonen lähtee tallaamaan samaa polkua.

− Uskon siihen, ja olen valmis tekemään paljon töitä sen eteen.

Lainahöyhenissä kohti menestystä

Luukkonen ei ole tamperelaislähtöinen nuorukainen. 18-vuotias veskari on syntynyt Espoossa, mutta pelannut liki koko tähänastisen uransa Hämeenlinnassa.

− HPK lainaa tavallisesti pelaajia LeKiin, joten sitä kautta päädyin tänne. Halli täällä on pieni, mutta peli on sentään sama täälläkin. Olosuhteet ovat muutenkin ihan hyvät, tuumii Luukkonen.

Kaudella 2015-16 Pikkuleijonat maalimanmestaruuteen johdattanut Luukkonen on isokokoinen maalivahti, jolla on peruspaketti hyvin kasassa. Jos esimerkiksi Hrachovina tunnettin LeKissä sähäkästä ja joskus jopa yliaggressiivisesta tyylistään, ei Luukkonen ole samasta puusta veistetty.

Luukkonen siirtyy Lempäälään HPK:sta.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

− Olen maalivahtina sellainen kuin olen ihmisenäkin, eli melko rauhallinen. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö minulta löytyisi voitontahtoa ja halua kehittyä.

Tuleva Mestis-kausi on Luukkoselle ensimmäinen laatuaan miesten sarjassa. Harjoituspelit antoivat osviittaa tulevasta.

− Sarja vaikuttaa kovavauhtiselta. Ainakin harjoituskauden peleissä on menty lujaa. Taitotaso on korkea.

Lempäälässä on maalivahdin mielestä hyvä porukka kasassa.

− Joukkueessa on hyvä meininki. Hyvä nippu tuntuisi olevan kasassa.

Konkreettiset tavoitteet pöytään

Nuorella miehellä on asettaa konkreettisia tavoitteita niin itselleen kuin joukkueellekin. Uskonpuutteesta pitkänhuiskeaa huippulupausta ei voi syyttää.

− Haluan pelata hyvin ensimmäiset miesten pelini ja auttaa sitä kautta joukkuetta voittohini, täräyttää Luukkonen.

− Pudotuspelipaikka on tavoitteena, kuten varmasti monella muullakin joukkueella. Sinne päästyämme voimme yltää mihin vain.

LeKin päävalmentajana toimii viime kauden tapaan seuran entinen kapteeni Miikka Kuusela apunaan Juha Selin ja Harri Kohvakka.

− LeKissä valmennus toimii hyvin. Vaikka seuralla ei omaa maalivahtivalmennusta juuri ole, teen joka aamu töitä HPK:n maalivahtivalmennuksen kanssa, Luukkonen taustoittaa.

Luukkonen antoi myös oman näkemyksensä siitä, kehen hänen joukkuekaveriinsa yleisön kannattaa kiinnittää huomionsa.

Latvalan Otto on sellainen pelaaja, jota kannattaa pitää silmällä. Hän on kanssani samanikäinen. Olemme jo muutaman vuoden pelanneet yhdessä, ja hänkin pelaa tällä kaudella ensimmäiset miesten pelinsä.

Lue myös

Valmentajan ajatusmalli istuu Heljangon päällä − määrätietoinen ja kärsivällinen lahjakkuus odottaa irtipääsyä

LIIGA | 18.3.2018 10:00
Christian Heljanko pelasi LeKin maalilla ällistyttävät pudotuspelit, mutta sekään ei riittänyt välieräpaikkaan. Nuoren veskarin kausi jatkuu Tapparan riveissä, jossa todennäköisesti tarjolla on vain luukkuvahdin hommia. Heljanko on kehittymässä hurjaa vauhtia urallaan, ja on kohta valmis isoihin saappaisiin. lue lisää

Kolme syytä: LeKi ei onnistunutkaan menestymään pelkillä maalivahdeilla

MESTIS | 18.3.2018 8:00
LeKi hävisi Mestiksen puolivälieräsarjan runkosarjavoittaja KeuPalle, ja aloitti kesälomansa viiden pudotuspeliottelun jälkeen. Lempääläläisten lopullinen sijoitus oli lopulta kahdeksas. LeKin sijoitus ei muutamasta syystä olisi voinut olla korkeampi kuin se oli. lue lisää

Christian Heljanko − tuleva supertähti karmeassa loukussa

LIIGA | MESTIS | 17.3.2018 20:13
LeKin Mestis-kausi päättyi lauantaina KeuPalle kärsityn vierastappion myötä. Saukkopaidat eivät saaneet aikaiseksi maaliakaan, ja Christian Heljanko kesti maalillaan julmetun määrän kumisadetta. Nuoren veskarin kausi jatkuu vielä, mutta kiitokseksi mahtavista otteista Mestiksessä todennäköisesti luvassa on luukkuaikaa Tapparassa. lue lisää

Viimeiseenkin Mestiksen puolivälieräsarjaan ulosajo − Saarelainen taklasi LeKi-kapteenia sääntöjen vastaisesti

MESTIS | 16.3.2018 19:55
Lempäälässä nähtiin toisessa erässä ikävä tilanne, kun KeuPan Miro-Pekka Saarelainen taklasi Sami Laaksoa laidan läheisyydessä. KeuPa-hyökkääjä lähti isoista ovista ulos. KeuPan ja LeKin välinen sarja oli viimeinen Mestiksen puolivälieristä, jossa ei oltu toistaiseksi nähty ulosajoa. lue lisää

LeKi haastaa sarjakärjen henkiseen taistoon − KeuPan hyökkäys ei hevillä pysähdy

MESTIS | 9.3.2018 16:00
LeKi joutuu heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kovan paikan eteen, kun se saa vastaansa runkosarjan voittajan KeuPa HT:n. Voitosta toiseen liitäminen on keuruulaisille tuttua puuhaa jo runkosarjasta ja haastajaa tälle sakille voi olla vaikea löytää. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ukko-Pekka Luukkonen

LeKi #1 L mv
s. 1999 Espoo
192CM / 89KG
SOPIMUS: Laina (HPK)
VARAUS: 2017 Buffalo Sabres 2. kierros #54