Luukkonen pelaa LeKissä ensimmäiset miesten sarjapelinsä.

Timo Savela

Luukkonen ei lähde nöyristelemään miesten peleihin: "Olen valmis tekemään paljon töitä"

LeKistä on ponnahtanut viime vuosina pinnalle Dominik Hrachovinan ja Christian Heljangon kaltaisia maalivahteja. Nyt saukkopaidassa läpimurtoa yrittää alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen.

LeKi on ollut viime kausina Mestiksessä pinnalla erityisesti huippumaalivahtiensa ansioista. Tamperelaisseurat Ilves ja Tappara ovat antaneet omista maalivahdeista pienelle vastuulle jääneitä, nälkäisiä nuoria lempääläläisten käyttöön.

Alkavalla kaudella tuo nuori ja nälkäinen pelimies on Ukko-Pekka Luukkonen − alle 18-vuotiaiden maailmanmestari.

− Hyvällä mielellä lähden kauteen. Tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon hyvällä tasolla.

Tällä kaudella Tapparassa pelaavaa kaksikkoa Dominik Hrachovina − Christian Heljanko yhdistää se seikka, että molemmat miehet ovat ponnistaneet liigakartalle nimenomaan LeKistä. Myös Luukkonen lähtee tallaamaan samaa polkua.

− Uskon siihen, ja olen valmis tekemään paljon töitä sen eteen.

Lainahöyhenissä kohti menestystä

Luukkonen ei ole tamperelaislähtöinen nuorukainen. 18-vuotias veskari on syntynyt Espoossa, mutta pelannut liki koko tähänastisen uransa Hämeenlinnassa.

− HPK lainaa tavallisesti pelaajia LeKiin, joten sitä kautta päädyin tänne. Halli täällä on pieni, mutta peli on sentään sama täälläkin. Olosuhteet ovat muutenkin ihan hyvät, tuumii Luukkonen.

Kaudella 2015-16 Pikkuleijonat maalimanmestaruuteen johdattanut Luukkonen on isokokoinen maalivahti, jolla on peruspaketti hyvin kasassa. Jos esimerkiksi Hrachovina tunnettin LeKissä sähäkästä ja joskus jopa yliaggressiivisesta tyylistään, ei Luukkonen ole samasta puusta veistetty.

Luukkonen siirtyy Lempäälään HPK:sta.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

− Olen maalivahtina sellainen kuin olen ihmisenäkin, eli melko rauhallinen. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö minulta löytyisi voitontahtoa ja halua kehittyä.

Tuleva Mestis-kausi on Luukkoselle ensimmäinen laatuaan miesten sarjassa. Harjoituspelit antoivat osviittaa tulevasta.

− Sarja vaikuttaa kovavauhtiselta. Ainakin harjoituskauden peleissä on menty lujaa. Taitotaso on korkea.

Lempäälässä on maalivahdin mielestä hyvä porukka kasassa.

− Joukkueessa on hyvä meininki. Hyvä nippu tuntuisi olevan kasassa.

Konkreettiset tavoitteet pöytään

Nuorella miehellä on asettaa konkreettisia tavoitteita niin itselleen kuin joukkueellekin. Uskonpuutteesta pitkänhuiskeaa huippulupausta ei voi syyttää.

− Haluan pelata hyvin ensimmäiset miesten pelini ja auttaa sitä kautta joukkuetta voittohini, täräyttää Luukkonen.

− Pudotuspelipaikka on tavoitteena, kuten varmasti monella muullakin joukkueella. Sinne päästyämme voimme yltää mihin vain.

LeKin päävalmentajana toimii viime kauden tapaan seuran entinen kapteeni Miikka Kuusela apunaan Juha Selin ja Harri Kohvakka.

− LeKissä valmennus toimii hyvin. Vaikka seuralla ei omaa maalivahtivalmennusta juuri ole, teen joka aamu töitä HPK:n maalivahtivalmennuksen kanssa, Luukkonen taustoittaa.

Luukkonen antoi myös oman näkemyksensä siitä, kehen hänen joukkuekaveriinsa yleisön kannattaa kiinnittää huomionsa.

Latvalan Otto on sellainen pelaaja, jota kannattaa pitää silmällä. Hän on kanssani samanikäinen. Olemme jo muutaman vuoden pelanneet yhdessä, ja hänkin pelaa tällä kaudella ensimmäiset miesten pelinsä.

Lue myös

Mikael Ruohomaa - lopettamisen partaalta olympiajoukkueen porteille

LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | 17.12.2017 12:00
Mikael Ruohomaa ehti jo jättää jääkiekon kertaalleen kokonaan. Nyt, 29-vuotiaana, hän on kuitenkin noussut maajoukkuetason pelaajaksi. Millaisesta miehestä on oikein kyse? lue lisää

HPK:n ja Nikolaj Kragin tiet eroavat

LIIGA | 21.11.2017 9:45
Tanskan maajoukkueessakin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Nikolaj Krag ei jatka HPK:ssa. Nuori hyökkääjä jatkaa uraansa kotimaansa pääsarjassa. lue lisää

Kirja Patrik Laineesta iskee nuorisoon – NHL:ää seuraaville ei juurikaan uutta tietoa

LIIGA | MESTIS | NHL | 6.11.2017 17:07
Patrik Laineen matka NHL:n huipulle on tallennettu kovien kansien väliin jo tässä vaiheessa nuoren pelaajan uraa. Teos sopii nuoriin käsiin, mutta paatuneimmat lajiniilot saattavat pettyä. lue lisää

Kangasniemi jatkaa Ilves-nutussa maajoukkuetaukoon asti

LIIGA | 28.10.2017 11:38
LeKissä kautensa aloittanut Antti Kangasniemi tuli Ilvekseen auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Hyökkääjä jatkaa tupsukorvissa ennakoitua pidempään. lue lisää

Ilveksessä tuurannut Kangasniemi pohti jo muita urapolkuja: "Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan"

LIIGA | 22.10.2017 15:51
Hyökkääjä Antti Kangasniemi on pelannut viime vuosina Tanskassa ja Ruotsissa. Syksyllä hyökkääjä pohti, jatkaako enää jääkiekon pelaamista. Nyt jääkiekkoilu maistuu paremmalta kuin koskaan, ja arkeen virtaa antaa esikoisvauva. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ukko-Pekka Luukkonen

LeKi #1 L mv
s. 1999
192CM / 89KG
SOPIMUS: Laina (HPK)