Lupaavia nuoria ei tuhlata yhtään

LIIGA / Haastattelu
Rosendahlin katse on tulevissa koitoksissa.
Kuva © Timo Savela
Porin Ässien edustusjoukkueen lisäksi Jaakko Rosendahlin valmennuksessa ovat myös juniorijoukkueiden maalivahdit.

Maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl on erittäin tiiviissä yhteistyössä Ässien edustusjoukkueen ja A-junioreiden maalivahtien kanssa, mutta hän seuraa tarkasti koko organisaation tilannetta.

− Tavoitteemme on, että omista junioreista nostetaan vahteja A-nuoriin ja edustusjoukkueeseen. Yhtään lupausta ei saa hukata muualle.

− Sikäli tilanne on hyvä, että tällä hetkellä A:ssa pelaa B-ikäinen ja B:ssä C-ikäinen maalivahti.

A-junioreissa mukana ovat jo viime keväänä Nuorten SM-liigassa pronssia voittanut Eero Voipio sekä Tampereelta Poriin siirtynyt Arttu Kulmala.

− Voipion alkukausi oli kieltämättä hankala. Nyt hän on kuitenkin ollut mukana hyvällä peli-ilmeellä, kiittelee Rosendahl suojattiaan.

19-vuotias Voipio on ässäkasvattina valmentajalle tuttu hahmo, kun taas tammikuussa 18 vuotta täyttävä Kulmala on ollut uusi tuttavuus.

− Kulmala on aika vilpertti, innokkaimpia maalivahteja, joita olen tavannut. Välillä sitä unohtaa, kuinka nuori hän vielä onkaan, miettii Rosendahl.

− Joskus hän saattaa soittaa iltayhdeksältä ja esitellä jonkun suunnittelemansa harjoituksen, vaikkapa kyykkytreenin.

Ikä vaikuttaa A-junioreissakin, asialla on myös kääntöpuolensa.

− Kulmalan kohdalla haetaankin vielä totisuutta tekemiseen. Hän on kuin Corollan koppa turhan isolla moottorilla.

Juniorimaalivahdit kokoontuvat säännöllisesti omalle jäävuorolleen. Kirittäjänä toimii joskus jopa liigaveskari, usein myös A-ikäiset käyvät laukomassa kiekkoja kohti itseään nuorempia maalivahteja.

− Maanantain maalivahtijäät ovat olleet todella mukavia tapahtumia. Jos joskus on epäilty porilaisjuniorien motivaation riittämistä, voin maalivahtien osalta sanoa, että sitä ongelmaa ei ole. Poikien silmät loistavat innosta, kun he kuuntelevat ohjeitani.

Nuoret porilaisvahdit ovat jälleen saaneet esikuvan, jota matkia omissa harjoituksissaan.

− On ollut hienoa huomata, että nuoret pojat ovat alkaneet matkia samoja eleitä, mitä Juuso Riksman tekee omassa pelaamisessaan, sanoo Rosendahl.

» Lähetä palautetta toimitukselle