Luodon laukaus matkalla maaliin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Luoto: "Nälkä kasvaa, kun katsoo touhua ylhäältä"

Tapparan Joona Luoto palasi kirvesrintojen kokoonpanoon toisessa välieräottelussa. Paluu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Luoto teki ottelun avausmaalin neljän minuutin ja 16 sekunnin jälkeen.

Pitkä vaihto puolustuspäässä ei haitannut, kun Joona Luoto voitti Matt Generousin kaksinkamppailussa ja nousi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Ensimmäisen laukauksen Kevin Lankinen torjui, mutta Luoto iski toisen vedon sisään.

− Totta kai nälkä kasvaa syödessä. Vähän kun katsoi äijien touhua ylhäältä, todella hienoa tulla mukaan, Luoto kommentoi.

Ottelu oli ensimmäinen matkapeli Tapparalle pudotuspeleissä, sillä aikaisemmin joukkue oli pelannut vierasotteluita vain paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Päävalmentaja Jussi Tapola koki asian jopa piristävänä, mutta Luodon mielestä asialla ei ollut merkitystä.

− Eiköhän tässä ole reissattu paljon pitempiäkin matkoja kauden aikana. Ei siinä mitään uutta. Ei sillä ole väliä, missä pelataan.

Tappara johtaa sarjaa 2-0, mutta Luoto pysyy maltillisena.

− Nollataan tämä ja lauantaina mennään taas. Pieniä juttuja on varaa parantaa.

Tapparan voitossa oli vahva säväys lempääläläislähtöisiltä pelaajilta. Luodon lisäksi tällainen on Henrik Haapala, jonka nimiin kirjattiin Tapparan kolmas maali.

− Kaikkien pitäisi käydä Lempäälässä sitä touhua. En voi kuitenkaan kertoa, miten siellä kasvatetaan pelaajia.

Lue myös

Tapparalle jatkosopimuksia - Järvinen jatkaa kolme kautta

LIIGA | 20.12.2016 21:14
Tappara tiedotti tiistain Lukko-ottelun jälkeen solmineensa jatkosopimukset yhden puolustajan ja viiden hyökkääjän kanssa. Nimekkäin jatkaja oli keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen. lue lisää

Luoto MM-kisoista: "Varmasti erilaista kuin mihin Lempäälän poika on tottunut"

MAAJOUKKUE | 13.12.2016 10:00
Joona Luoto on ponnahtanut Suomen kiekkopiirien tietoisuuteen salaman lailla. LeKissä kautensa aloittanut Luoto nousi vastikään Tapparan Liiga-miehistön mukaan ja nyt lempääläläinen nuori mies nousee kisakoneeseen kohti Kanadaa ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. lue lisää

Ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Luoto: ”Meininki on ihan uniikkia Tapparassa”

LIIGA | 25.11.2016 23:21
Liigaan saatiin perjantaina uusi maalintekijä, kun vasta 19-vuotias Joona Luoto viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin. lue lisää

Mikkola palaa St. Louisista Tapparan vahvuuteen

LIIGA | 25.9.2017 1:49
Puolustaja Niko Mikkola palaa St. Louis Bluesin harjoitusleiriltä Suomeen ja pelaa tällä kaudella Tapparassa. lue lisää

Jarno Kärki nautti paluuottelussaan porilaisyleisön viileästä vastaanotosta

LIIGA | 19.9.2017 22:17
Ässät ja Tappara väänsivät tiistaina Porissa pitkään aina voittomaalikilpailun kautta. Porilaisen yleisön eteen palannut ässäkasvatti Jarno Kärki nautti illasta, vaikka yleisöltä viiltävää huutelua tulikin. lue lisää

Kommentit

Joona Luoto

Tappara #68 L lh
s. 1997 Tampere
187CM / 84KG
SOPIMUS: 2020