Luodon laukaus matkalla maaliin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Luoto: "Nälkä kasvaa, kun katsoo touhua ylhäältä"

Tapparan Joona Luoto palasi kirvesrintojen kokoonpanoon toisessa välieräottelussa. Paluu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Luoto teki ottelun avausmaalin neljän minuutin ja 16 sekunnin jälkeen.

Pitkä vaihto puolustuspäässä ei haitannut, kun Joona Luoto voitti Matt Generousin kaksinkamppailussa ja nousi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Ensimmäisen laukauksen Kevin Lankinen torjui, mutta Luoto iski toisen vedon sisään.

− Totta kai nälkä kasvaa syödessä. Vähän kun katsoi äijien touhua ylhäältä, todella hienoa tulla mukaan, Luoto kommentoi.

Ottelu oli ensimmäinen matkapeli Tapparalle pudotuspeleissä, sillä aikaisemmin joukkue oli pelannut vierasotteluita vain paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Päävalmentaja Jussi Tapola koki asian jopa piristävänä, mutta Luodon mielestä asialla ei ollut merkitystä.

− Eiköhän tässä ole reissattu paljon pitempiäkin matkoja kauden aikana. Ei siinä mitään uutta. Ei sillä ole väliä, missä pelataan.

Tappara johtaa sarjaa 2-0, mutta Luoto pysyy maltillisena.

− Nollataan tämä ja lauantaina mennään taas. Pieniä juttuja on varaa parantaa.

Tapparan voitossa oli vahva säväys lempääläläislähtöisiltä pelaajilta. Luodon lisäksi tällainen on Henrik Haapala, jonka nimiin kirjattiin Tapparan kolmas maali.

− Kaikkien pitäisi käydä Lempäälässä sitä touhua. En voi kuitenkaan kertoa, miten siellä kasvatetaan pelaajia.

Lue myös

Tolppaankin osunut Joona Luoto uskoo maalihanojen aukeavan: "Ei tuhlata kaikkia paikkoja vielä"

LIIGA | 13.12.2017 22:25
Tapparan työteliäs laituri Joona Luoto ei haikaillut keskiviikon KooKoo-pelin jälkeen tiiminsä maajoukkuemiesten perään. Ilman kapteeniaan ja ykköspakkejaan pelannut Tappara vei helpon oloisesti kamppailun nimiinsä lukemin 3−0. lue lisää

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

Jan-Mikael Järviselle pelikieltoa keihästyksestä

LIIGA | 17.1.2018 19:44
Tapparan hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen on saanut yhden ottelun pelikiellon KooKoo-Tappara-ottelussa tapahtuneesta keihästyksestä. lue lisää

Kurinpidolle taas töitä - Tappara-hyökkääjän keihästys delegaation käsittelyyn

LIIGA | 15.1.2018 14:07
Tapparan Jan-Mikael Järvisen keihästys etenee Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

Maanantaijää, viikko 3: Porilaiset potkut, Karjalaisen taklaus ja Tapparan tuloskunto puhuttivat

LIIGA | 15.1.2018 12:00
Viikonlopun kuumin puheenaihe Liigan tiimoilta oli Ässien päävalmentaja Jyrki Ahon äkilliset potkut. Ikävissä merkeissä mennään myös Miro Karjalaisen osalta, sillä kauden viides pelikielto on jo yhdeksän ottelun mittainen. Tapparalla takkuilee, mutta onko kyseessä perinteinen treenijumi vai pahempi pelillinen kriisi? lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Joona Luoto

Tappara #68 L lh
s. 1997 Tampere
187CM / 84KG
SOPIMUS: 2020