Henrik ja Joel Lundqvist, toiset ruotsalaiset maailmanmestarikaksoset.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Lundqvistin veljekset korostivat toistensa läsnäoloa kultajoukkueessa

Henrik ja Joel Lundqvist pitivät maailmanmestaruutta entistä tärkeämpänä, kun toinen puolisko kaksosista oli myös joukkueessa mukana. Viimeksi kaudella 2004-05 samassa joukkuessa pelanneita kaksosia verrattiin avaintekijöinä MM-kultaan sekä Ruotsin toisiin kultamitalistikaksosiin.

Voittomaalikilpailun tuomasta jännityksestä huolimatta Ruotsi oli lopulta Kanadaa etevämpi. Joel Lundqvist kuuli kaksoisveljeltään Henrik Lundqvistilta huolestuttavia uutisia ennen kilpailun alkua.

− Itse olin yllättävän rentona, mutta Henrik sanoi, ettei ole tällä kaudella ollut näissä kovin hyvä. Saimme kuitenkin hyvän alun niissä, ja oli hyvät aavistukset niistä loppuun asti.

Kisojen kovin työ on nyt tehty, ja hauskanpito voi Ruotsin osalta alkaa. Lähtö Tukholmaan tapahtuu seuraavana päivänä, joten aikaa on juhlia joukkueen kanssa. Lundqvist olikin luottavaisin mielin joukkueen koostumuksesta koko kisojen ajan, ja NHL-täydennykset pönkittivät sitä.

Molemmat veljeksistä korostivat toisen läsnäoloa ja kertoivat kultamitalin tunnearvon nousevan sen kautta moninkertaiseksi. Päävalmentaja Rikard Grönborg oli aikaisemmin kertonut että edellinen maailmanmestaruus onnistui Sedinin kaksosten ansiosta, ja tänä vuonna toiset kaksoisveljet tekivät sen mahdolliseksi.

− Tämä on todella ainutlaatuinen hetki meille molemmille. Tiesimme, että meillä on mahdollisuus voittaa ja joukkue siihen pääsemiseen. Meillä oli paljon töitä tehtävänä, ja me teimme sen. Siksi tulinkin tänne, ja tämä on uskomaton fiilis, Rangers-maalivahti kuvaili.

− Minulla oli pieni rooli tässä joukkueessa. Joukkueemme oli mahtava. Olen ylpeä meistä, mutta en halua verrata itseäni Henrik ja Daniel Sediniin, Tre Kronor -kapteeni kertoi.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi palkitun William Nylanderin ja muiden NHL-pelaajien saapuminen joukkueeseen tekivät suuren vaikutuksen joukkueeseen. Lundqvistin mukaan he tarvitsivat heidät kaikki päästäkseen kultaan käsiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

Ruotsille kova vahvistus maalinsuulle - Henrik Lundqvist saapuu MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 11.5.2017 19:35
Ruotsin maajoukkue saa kenties viimeisen avaintekijänsä mitalisaldoon, kun Henrik Lundqvist saapuu MM-kisoihin. Kokeneen maalivahdin NHL-kausi Rangersissa päättyi pudotuspelien toiselle kierrokselle Senatorsia vastaan. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 0:41
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä. lue lisää

Tre Kronor Helsingin EHT:lle - Huippulupaus Dahlin mukana

MAAJOUKKUE | 30.10.2017 15:35
Tre Kronor lähtee Helsingin Euro Hockey Tour -turnaukseen nimekkäällä kokoonpanolla. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Henrik Lundqvist

NY Rangers #30 L mv
s. 1982 Åre. SWE
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2000 New York Rangers 7. kierros #205