Henrik ja Joel Lundqvist, toiset ruotsalaiset maailmanmestarikaksoset.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Lundqvistin veljekset korostivat toistensa läsnäoloa kultajoukkueessa

Henrik ja Joel Lundqvist pitivät maailmanmestaruutta entistä tärkeämpänä, kun toinen puolisko kaksosista oli myös joukkueessa mukana. Viimeksi kaudella 2004-05 samassa joukkuessa pelanneita kaksosia verrattiin avaintekijöinä MM-kultaan sekä Ruotsin toisiin kultamitalistikaksosiin.

Voittomaalikilpailun tuomasta jännityksestä huolimatta Ruotsi oli lopulta Kanadaa etevämpi. Joel Lundqvist kuuli kaksoisveljeltään Henrik Lundqvistilta huolestuttavia uutisia ennen kilpailun alkua.

− Itse olin yllättävän rentona, mutta Henrik sanoi, ettei ole tällä kaudella ollut näissä kovin hyvä. Saimme kuitenkin hyvän alun niissä, ja oli hyvät aavistukset niistä loppuun asti.

Kisojen kovin työ on nyt tehty, ja hauskanpito voi Ruotsin osalta alkaa. Lähtö Tukholmaan tapahtuu seuraavana päivänä, joten aikaa on juhlia joukkueen kanssa. Lundqvist olikin luottavaisin mielin joukkueen koostumuksesta koko kisojen ajan, ja NHL-täydennykset pönkittivät sitä.

Molemmat veljeksistä korostivat toisen läsnäoloa ja kertoivat kultamitalin tunnearvon nousevan sen kautta moninkertaiseksi. Päävalmentaja Rikard Grönborg oli aikaisemmin kertonut että edellinen maailmanmestaruus onnistui Sedinin kaksosten ansiosta, ja tänä vuonna toiset kaksoisveljet tekivät sen mahdolliseksi.

− Tämä on todella ainutlaatuinen hetki meille molemmille. Tiesimme, että meillä on mahdollisuus voittaa ja joukkue siihen pääsemiseen. Meillä oli paljon töitä tehtävänä, ja me teimme sen. Siksi tulinkin tänne, ja tämä on uskomaton fiilis, Rangers-maalivahti kuvaili.

− Minulla oli pieni rooli tässä joukkueessa. Joukkueemme oli mahtava. Olen ylpeä meistä, mutta en halua verrata itseäni Henrik ja Daniel Sediniin, Tre Kronor -kapteeni kertoi.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi palkitun William Nylanderin ja muiden NHL-pelaajien saapuminen joukkueeseen tekivät suuren vaikutuksen joukkueeseen. Lundqvistin mukaan he tarvitsivat heidät kaikki päästäkseen kultaan käsiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

Ruotsille kova vahvistus maalinsuulle - Henrik Lundqvist saapuu MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 11.5.2017 19:35
Ruotsin maajoukkue saa kenties viimeisen avaintekijänsä mitalisaldoon, kun Henrik Lundqvist saapuu MM-kisoihin. Kokeneen maalivahdin NHL-kausi Rangersissa päättyi pudotuspelien toiselle kierrokselle Senatorsia vastaan. lue lisää

Lundqvist maalilla, näillä ketjuilla Ruotsi iskee Leijonien kimppuun

MAAJOUKKUE | 20.9.2016 20:08
Ruotsi saa ykkösmaalivahtinsa Henrik Lundqvistin maalilleen Leijonia vastaan. Ruotsin avausottelussa Venäjää vastaan maalilla pelasi Jacob Markström Lundqvistin sairastelun vuoksi. lue lisää

Rangers-tähdet hyvällä asialla - Zuccarellon tähdistöottelu siirtyy ulkojäille

NHL | 24.8.2017 21:53
New York Rangersin tähtipelaajat Mats Zuccarello ja Henrik Lundqvist yhdistävät voimansa tällä kertaa hyvän asian puolesta. Kaksikko järjestää yhdessä Right To Play -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa ulkoilmaottelun Oslossa ensi kesänä. lue lisää

William Nylander MM-kisojen arvokkain pelaaja

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:39
MM-kultaa myöhään sunnuntaina Kölnissä juhlineen Ruotsin nuori tähti William Nylander äänestettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsalainen ylsi myös median äänestämään tähtikenttään. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Henrik Lundqvist

NY Rangers #30 L mv
s. 1982 Åre. SWE
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2000 New York Rangers 7. kierros #205