Henrik ja Joel Lundqvist, toiset ruotsalaiset maailmanmestarikaksoset.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Lundqvistin veljekset korostivat toistensa läsnäoloa kultajoukkueessa

Henrik ja Joel Lundqvist pitivät maailmanmestaruutta entistä tärkeämpänä, kun toinen puolisko kaksosista oli myös joukkueessa mukana. Viimeksi kaudella 2004-05 samassa joukkuessa pelanneita kaksosia verrattiin avaintekijöinä MM-kultaan sekä Ruotsin toisiin kultamitalistikaksosiin.

Voittomaalikilpailun tuomasta jännityksestä huolimatta Ruotsi oli lopulta Kanadaa etevämpi. Joel Lundqvist kuuli kaksoisveljeltään Henrik Lundqvistilta huolestuttavia uutisia ennen kilpailun alkua.

− Itse olin yllättävän rentona, mutta Henrik sanoi, ettei ole tällä kaudella ollut näissä kovin hyvä. Saimme kuitenkin hyvän alun niissä, ja oli hyvät aavistukset niistä loppuun asti.

Kisojen kovin työ on nyt tehty, ja hauskanpito voi Ruotsin osalta alkaa. Lähtö Tukholmaan tapahtuu seuraavana päivänä, joten aikaa on juhlia joukkueen kanssa. Lundqvist olikin luottavaisin mielin joukkueen koostumuksesta koko kisojen ajan, ja NHL-täydennykset pönkittivät sitä.

Molemmat veljeksistä korostivat toisen läsnäoloa ja kertoivat kultamitalin tunnearvon nousevan sen kautta moninkertaiseksi. Päävalmentaja Rikard Grönborg oli aikaisemmin kertonut että edellinen maailmanmestaruus onnistui Sedinin kaksosten ansiosta, ja tänä vuonna toiset kaksoisveljet tekivät sen mahdolliseksi.

− Tämä on todella ainutlaatuinen hetki meille molemmille. Tiesimme, että meillä on mahdollisuus voittaa ja joukkue siihen pääsemiseen. Meillä oli paljon töitä tehtävänä, ja me teimme sen. Siksi tulinkin tänne, ja tämä on uskomaton fiilis, Rangers-maalivahti kuvaili.

− Minulla oli pieni rooli tässä joukkueessa. Joukkueemme oli mahtava. Olen ylpeä meistä, mutta en halua verrata itseäni Henrik ja Daniel Sediniin, Tre Kronor -kapteeni kertoi.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi palkitun William Nylanderin ja muiden NHL-pelaajien saapuminen joukkueeseen tekivät suuren vaikutuksen joukkueeseen. Lundqvistin mukaan he tarvitsivat heidät kaikki päästäkseen kultaan käsiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsi: Kokemuksen avulla kohti uutta mitalia

MAAJOUKKUE | 12.2.2018 15:00
Vaikka Ruotsin olympiajoukkueen runko koostuukin KHL:stä ja kotimaisesta pääsarjasta, se ei laihenna Tre Kronorin mitalimahdollisuuksia merkittävästi. Joukkueessa on paljon tehokkuutta, kokemusta ja nuoruuden intoa. lue lisää

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

Ruotsille kova vahvistus maalinsuulle - Henrik Lundqvist saapuu MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 11.5.2017 19:35
Ruotsin maajoukkue saa kenties viimeisen avaintekijänsä mitalisaldoon, kun Henrik Lundqvist saapuu MM-kisoihin. Kokeneen maalivahdin NHL-kausi Rangersissa päättyi pudotuspelien toiselle kierrokselle Senatorsia vastaan. lue lisää

Ruotsi koki nöyryyttävän katastrofitappion Saksaa vastaan

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 16:39
Saksa meni Ruotsia vastaan jo avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Tre Kronor kiri lopulta tasoihin. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Patrick Reimer. lue lisää

Saksa yllätti kahdella pikamaalilla avauserässä − lohkovaiheessakin Ruotsilla tiukkaa

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 15:12
Saksa ja Ruotsi mittelevät paremmuudestan olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen puolivälierässä. Altavastaajana otteluun lähtenyt Saksa iski avauserässä kaksi maalia salamatahtiin. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Joel Lundqvist

Frölunda #100 L kh
s. 1982 Åre. SWE
183CM / 84KG
SOPIMUS: UFA
VARAUS: Dallas Stars 2000, 3. kierros #68