Lukkoon kaksi rymistelijää ja somettajaa - "Tuota ei ollut varattu vielä"

LIIGA / Haastattelu
Ilmari Pitkäselle sinikeltaiset värit ovat tuttuja jo Espoon ajoilta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ilmari Pitkänen ja Heikki Liedes eivät olleet välttämättä siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä tänä keväänä, mutta heidän ollessaan kentällä on varma, että kaukalossa tapahtuu. Vastustajan näkökulmasta hyvinkin inhottavat pelaajat ovat myös aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä.

Ilmari Pitkänen ja Heikki Liedes eivät ole aiemmin urallaan pelanneet samassa joukkueessa, mutta siitä huolimatta he jutustelevat kuin olisivat tunteneet toisensa pitkäänkin.

Kumpikaan ei ole kovin tunnettu pelaaja satunnaiselle kiekkojännärille. HPK:n kasvatilla Liedeksellä on kuitenkin selkeä suunnitelma siitä, että mitä hän aikoo kaukalossa tehdä ja millaisena pelaajana hän haluaa hänet itsensä muistettavan.

– Hyvänä periksiantamattomana pelaajana. Taistelijana, kuittaa Liedes.

Vastaus ei jätä sijaa selittelyille. Mutta miksi Lukko?

– Juha Vuoren kanssa kun keskusteltiin, niin vaikutti oikein hyvältä heidän suunnitelma ja visio Lukon tulevaisuuteen.

– Meillä on ensi vuonna aito mahdollisuus menestyä ja taistella mestaruudesta, näkee Liedes.

Joku kotimaista pääsarjakiekkoa seuraava saattaa muistaa myös sen, että Liedes teki uransa ensimmäisen maalin Liigassa juurikin tulevalla työpaikallaan Rauman Lukkoa vastaan.

Huikea nelonen

Pitkänen muistetaan Raumalla kenties parhaiten Bluesin kauden 2013-14 nelosketjusta. Liigan parhaimmistoon lukeutuneeseen raastinrautakolmikkoon kuuluivat 25-vuotiaan Hokkarien kasvatin lisäksi Siim Liivik sekä Eetu Pöysti.

Pitkänen intoutuu ylistämään tuota aikaa. 

– Tuntui, että kemiat kohtasi hyvien frendien kanssa. Muisto siitä ja fiilis mikä oli pelata on tässä tavoitteena. Ei tarvii miettiä vaan antaa mennä.

Nuo ajat ovat kauniita muistoja, mutta viime kausi tuskin lukeutuu Pitkäsen uran hienoimpiin muistoihin. Lähtö Espoosta jonnekin muualle kypsyi kauden aikana.

– Loppukaudesta tuli puhetta ihan varovasti, kun ei siellä pystytty sanomaan tulevaisuudesta yhtään mitään. Tuli selväksi, että jotain muuta täytyi katsoa, Pitkänen sanoo.

Miksi sitten päätit pysyä Espoossa kauden loppuun asti?

– Siinä vaiheessa kun jengiä rupesi lähtemään joskus joulun aikoina niin siinä alkoi miettimään, että pitäisikö tehdä jotain muuta. Yhtäkkiä kun tuntui koko porukka lähtevän niin tuntui, että täytyy tää homma katsoa loppuun asti. 

– Oli kaikin puolin opettavainen vuosi. Aika hyvä stoori yhdelle kaudelle, mutta toivottavasti ei tule samanlaista kautta enää ikinä, Pitkänen vakavoituu.

Sosiaalisen median osaajia

Liedes ja Pitkänen ovat kumpikin hyvin näkyviä hahmoja sosiaalisen median maailmassa. Liedes muistetaan erityisen hyvin toissa kaudella koomiset mittasuhteet saaneesta selfiestä, joka otettiin kesken HPK:n ja Kärppien välisen ottelun alkulämmittelyn.

Epätavallisen ratkaisun taustalla oli tapahtumasarja, jonka seurauksena HPK:n maalivahtien varusteet olivat jääneet Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Ottelun alku viivästyi ja jopa ottelun aloittaminen oli vaakalaudalla.

– Se oli muutenkin niin koominen päivä. Kamat oli jäänyt Helsinki-Vantaalle ja peli peruttiin. Sitten ei peruttukaan ja sitten peruttiin uudestaan, Liedes naureskelee jälkikäteen tapahtumille.

Pitkäsen sosiaalisen median kuvakavalkadi ei vaikuta yhtä värikkäältä, mutta miehen nimimerkki @DonPunkero on aiheuttanut kummastusta. Mikä on tarina sen takana?

– Multa on aika monta kertaa tuota kysytty ja jokaiselle oon kertonut vähän eri version, Pitkänen tunnustaa.

– Ei mulla ole siihen mitään tarinaa, mutta tein sen kun olin Stadin kaupungilla kesäduunissa just ennen juhannusta ja oli viimeinen päivä. Alkoi jo pikkuhiljaa riittää ja istuin vaan yhdessä puistossa koivun alla ja ajattelin pitäväni pienen tauon.

– Kaikki oli puhunut jostain Twitteristä. Kun kokeilin muutamaa nimimerkkiä ja mikään ei toiminut niin tuota ei ollut varattu vielä, Helsingissä nuoruutensa viettänyt Pitkänen lohkaisee.

Liedes Twitterissä
Pitkänen Twitterissä

» Lähetä palautetta toimitukselle