Lohipaidan karhunuttuun vaihtanut Sulin: "Tulin hakemaan tänne seuraavaa askelta uralleni"

MESTIS / Haastattelu
Nousujohteisen uran Mestiksessä pelannut puolustava puolustaja Iiro Sulin jatkaa uraansa tutun valmentajan komennossa Iisalmessa.
Kuva © Timo Savela
Iisalmen Peli-Karhut nappasi markkinoilta ison kalan, kun lohipaidoissa viime kauden pelannut Iiro Sulin pukee ensi kaudeksi karhupaitaan. Lisäksi omista A-nuorista puolustaja Janne Pirttimäki solmi joukkueen kanssa koeaikasopimuksen.

SaPKon ja K-Vantaan kautta Iisalmeen saapuva Ässien kasvatti Iiro Sulin aloittaa Mestiksessä nyt viidennen kautensa. Isokokoinen vasemmalta ampuva Sulin on tuttu pelaaja Peli-Karhujen valmentajalle Janne Sinkkoselle, sillä mies on pelannut kaksi kautta SaPKossa Sinkkosen alaisuudessa.

− Minulla on muutama pelaaja valmentajanhistoriani ajalta, joita haluaisin joukkueeseeni tänne Iisalmeen. Kun katsoin kevään Mestis-finaaleja ja näin, kuinka Sulin on ottanut jälleen isoja askelia eteenpäin, tiesin, että haluaisin miehen joukkueeseeni, Sinkkonen kertoo.

Ässien Liiga-ringistäkin vuosi sitten paikkaa hakenut Sulin tunnetaan nimenomaan puolustavana puolustajana, jonka vahvuudet ovat kaksinkamppailu- ja puolustuspelissä. Viime kauden 48 Mestis-kamppailussa mies viimeisteli tehot 1+9.

− Sulin haluaa tulla ottamaan vielä yhden askeleen urallaan ja on hienoa, että se on täällä Iisalmessa. Sulinista saadaan johtava puolustaja, joka tuo vahvuutta alivoimaan ja kaksinkamppailuihin, joissa mies on äärettömän vahva, Sinkkonen kehuu.

Sulin itse odottaa innolla kauden alkua Peli-Karhuissa. Tutun valmentajan alaisuuteen palaaminen oli yksi iso osa ratkaisua.

− Totta kai se oli iso asia, että täällä oli tuttu valmentaja. Kun Jasi soitti ja todella halusi minut joukkueeseensa, oli ratkaisu paljon helpompi. Tavoitteena on joukkueena menestyä ja henkilökohtaisesti pelata nousujohteisen Mestis-uran kruunuksi se läpimurtokausi Iisalmessa, Sulin toteaa.

Kaupunkina Iisalmi ei Ässät-kasvatille ole tuttu. Yksi epämiellyttävä kiekkomuisto Iisalmesta Sulinille kuitenkin esiin nousee.

− Joskus C-junnuissa käytiin Iisalmessa Ässien kanssa pelaamassa SM-sarjakarsintaa. Tappiohan sieltä tuli, Sulin muistelee.

Tuosta silloin vastassa olleesta karhulaumasta ensi kauden IPK:n Mestis-joukkueessa esiintyy Otto Huttunen ja Pasi Kouvalainen.

Pirttimäki pelasi itselleen näytönpaikan

Toinen sopimuksen Peli-Karhujen kanssa tehnyt pelaaja Janne Pirttimäki on seuran omia A-nuoria. Hän lähtee koeajalta hakemaan paikkaa ensi kauden joukkueesta. Jo viime kaudella loukkaantumisten takia yhdessä Mestis-kamppailussa esiintynyt Pirttimäki oli loppukauden joukkueen harjoitusvahvuudessa ja teki nopealla kehittymisellään vaikutuksen Sinkkoseen.

− Pirttimäki otti isoja steppejä eteenpäin loppukaudesta ja mies olisi karsinnoissa ollut täysin valmis astumaan askiin, jos kutsu olisi käynyt. Tämä ei ole mikään armopala omalle junnulle, vaan uskon vahvasti, että mies pystyy murtautumaan kahdeksan pelaavan pakin joukkoon, Sinkkonen kertoo.

Sinkkonen ihastui muutenkin Kurikasta lähtöisin olevan Pirttimäen asenteeseen. Nuoren miehen asenne sai Sinkkosen muistelemaan myös oman uransa alkuaikoja.

− Ensimmäisen Mestis-pelin erätauolla kysyin Pirttimäeltä, miltä tuntuu. Vastaus oli, että se oli pienen unelman täyttymys. Sitä arvostaa omaa työtä eri tavalla, kun saa olla mukana mahdollistamassa tällaisia unelmia, Sinkkonen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle