Lindellin kauden päätöskohde vielä auki

LIIGA / Haastattelu
Esa Lindell on ollut Ässien puolustuksen johtohahmoja.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Esa Lindell on ollut kiistatta Ässien kauden suurimpia onnistujia. Edellinen 12 maalia tehnyt patapakki on Timo Nykopp 20 kauden takaa.

Ässävahti Juuso Riksman pelasi kelpo ottelun HPK:ta vastaan, mutta pelin viimeisestä torjunnasta vastasi nuori puolustaja Esa Lindell. Hän oli vedon tiellä, kun Kerho haki kavennusta ilman maalivahtia.

− Pohkeeseen se veto tuli, mutta onneksi sain siitä hyvän syöttöpisteen palkinnoksi, tuumi Lindell.

Porilaisjoukkueen pelaajista ja valmentajista on huokunut tilanteesta huolimatta tietty rentous. Pelien merkitys tiedostetaan, mutta paine ei ole kasvanut sietämättömäksi.

− Rocky [Pekka Rautakallio] sanoi tuossa aamulla, että näistä tilanteista pitää vaan nauttia. Kevät etenee ja pelit vain paranevat.

− Helpottavaa tästä on jatkaa, kun on kahdeksan pistettä viivan alle. HPK:lla on kuitenkin enemmän painetta kuin meillä viivan yläpuolella, muistutti Lindell.

Peli meni eteenpäin myös osa-alueella, joka on viime aikoina takkuillut.

− Saimme maalin ylivoimalla, sen kanssa on ollut aika tuskaista viime aikoina. Olemme pyrkineet yksinkertaistamaan ja vetämään paljon.

Lindell pelaa käytännössä ensimmäistä täyttä kauttaan Liigassa. Kausilla 2012-2014 pääsarjapelejä kertyi yhteensä 63 runkosarjapeliä. Kevään 2014 pudotuspeleissä juuri tiistain vastustaja HPK oli Jokereita parempi suoraan kahdessa ottelussa ensimmäisellä kierroksella.

− Aika nappiin on kausi mennyt. Väsymystä on kuitenkin ollut, sen kanssa on nyt tehty töitä viikot, kertoi ässäpakki.

− On pidetty huolta levosta ja palautteluista.

Luonnollisesti Lindellin tavoitteena on jatkaa porilaisseuran kautta kevääseen, mutta muitakin näköaloja on edessä.

Dallasin suunnalta ei Lindelliä ole suotta hätyytelty kesken kauden. Samoin NHL-seuran palkkalistoilla toimiva Kari Takko näkee nuoren puolustajan pelaamista riittävän usein.

− Pari kertaa on Dallasista ollut väkeä katsomassa pelejä, mutta muuten he ovat antaneet täyden työrauhan.

− Maajoukkue kiinnostaa kyllä paljon. Ässäjutun jälkeen nähdään, lähdenkö AHL:ään, pelaanko MM-kisoissa vai mitä tapahtuu, päätti Lindell.

» Lähetä palautetta toimitukselle