Lindbäck: "Tuntuu hyvältä pelata Ilveksessä"

LIIGA / Haastattelu
Anders Lindbäckillä riitti vientiä ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelannut Anders Lindbäck suoriutui debyytissään mainiosti, vaikka voitto karkasikin jatkoajalla hämeenlinnalaisvieraille.

Kesällä Nashville Predatorsista Tampa Bay Lightningiin kaupattu 24-vuotias ruotsalaismaalivahti Anders Lindbäck valitsi työsulun aikaiseksi joukkueekseen Tampereen Ilveksen.

- Tunsin maalivahtivalmentaja Markus Korhosen jo Brynäsin ajoiltamme, joten tiesin että täällä on hyvä maalivahtivalmennus. Joukkue on todella nuori ja jätkät vaikuttavat mukavilta, joten täällä on varmasti mukava pelata, rennolta vaikuttanut Lindbäck kertoi ottelun jälkeen.

- Toinen suuri syy tulla Suomeen oli, että peli SM-liigassa on hyvin lähellä NHL:n pelityyliä, paljon lähempänä kuin esimerkiksi Ruotsin Elitserienissä. Peli on paljon suoraviivaisempaa ja nopeampaa, joten uskon että se palvelee hyvin valmistautumista NHL:ään.

Lindbäck torjui avausottelussaan erittäin vakuuttavasti ja miehelle merkittiin tilastoihin lopulta 38 torjuntaa. Ottelun ratkaisseen jatkoaikamaalin lähes kaksimetrinen ruotsalainen saa ottaa omaan piikkiinsä, mutta muuten hän piti joukkuettaan pitkälti pystyssä.

- Tietenkin tuntui vähän ruosteiselta, kun edellisestä pelistä oli niin pitkä aika. Pelituntuma tuntui kuitenkin paremmalta ja paremmalta ottelun edetessä. Pelaaminen tuntui jopa paremmalta kuin odotin.

- Ratkaisumaali taisi mennä minun piikkiini, mutta kokonaisuutena joukkueen peli tuntui hyvältä, vaikka välillä olimmekin ottavana osapuolena.

Nashvillessä Lindbäck oli selvässä kakkosvahdin roolissa Pekka Rinteen takana. Nyt edessä on kuitenkin ykkösvahdin vastuu ja paljon otteluita ensin Ilveksessä ja NHL:n palatessa tauolta Tampa Bayn riveissä.

- Pelaamista vartenhan tätä tehdään. Olin erittäin tyytyväinen, että minut kaupattiin Tampaan. Nyt kun tilanne on mitä on, tuntuu kuitenkin hyvältä pelata Ilveksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle