Liivik: "Ei niin selvä peli"

LIIGA / Haastattelu
Liivik onnistui ohittamaan Sami Rajaniemen kahdesti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues pelasi tuloksellisesti kauden parhaan pelinsä, kun tehtyjen maalien määrä nousi seitsemään ja maaliero viiteen. Suurimpaan rooliin nousi Siim Liivik, joka teki ainoana joukkueesta kaksi maalia.

Viiden maalin erolla tullut voitto on Bluesin kauden suurin. Ottelun ainoan kahden maalin miehen Siim Liivikin mielestä peli ei ollut niin selvä kuin mitä lukemat osoittivat.

− Ehkä se repesi jossain vaiheessa meidän hyväksi. Tiukasti sai pelata loppuun asti, Liivik näki.

Liivik teki ottelussa kaksi osumaa. Hetken aikaa ehdittiin juhlia jo hattutemppuakin, sillä Liivik oli aluksi tekijänä myös Bluesin viidennessä osumassa.

− Minuun se ainakin osui, joku tilastoniilo tietää varmasti paremmin. Kolme pistettä on kuitenkin tärkeintä.

Tilanteessa Otso Rantakarin laukauksen pääsivät ohjaamaan sekä Liivik että Jussi Makkonen, jolle maali lopulta merkittiin.

Liivikin toisen osuman, joka oli sen hetken tiedon mukaan hänelle kolmas, syötti Stefano Giliati maalin takaa. Kanadalaishyökkääjä poimi myös kiekon talteen, mutta ainakaan Liivikille se ei ollut kantautunut pelin loppuun mennessä.

- Ei kai siinä mitään. En edes huomannut, että hän poimi jonkun kiekon. On minulla kiekkoja muutenkin himassa.

Blues on voittanut kymmenen edellisestä 11 ottelustaan. Loppukauden ohjelma on kuitenkin vieraspainotteinen. Ensi viikolla joukkue käy HPK:n ja Ilveksen vieraana.

- Tämä jänne pidetään nyt. Huomenna huilitaan ja maanantaina palataan hommiin.

Blues on ottanut vieraspeleistään vain viisi kolmen pisteen voittoa, kun kotona vastaava lukema on 16.

- Vieraspelit ovat pelejä muiden joukossa. Niihin täytyy valmistautua hieman eri tavalla, Liivik kertoo.

Voittoputken aikana oli selvästi nähtävissä, että Bluesin joukkueen itseluottamus oli aivan eri tasolla kuin mitä se oli vielä syksyn aikana. Liivik ei kuitenkaan näe sen vaikuttavan vierasotteluiden lähtöasetelmiin.

- Ei se näistä peleistä helpompia tee. Jokainen joukkue taistelee kovaa erityisesti kotonaan. Meidän täytyy parantaa otteluiden alkuja vieraissa, Liivik arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle