Liigan nollapeliennätyksen rikkonut Kilpeläinen: "Ihan hyvältä tuntuu"

LIIGA / Haastattelu
31-vuotias Kilpeläinen on yksi KalPan luottopelaajista.
Juvalta maailmalle ponnistanut Eero Kilpeläinen rikkoi perjantaina Liigan nollapeliennätyksen 18 torjunnalla. Nollapeliennätyksen lukema tuskin jää tähän, sillä Kilpeläisen ura ei ole hetkeen päättymässä.

KalPan maalilla Jukureita vastaan nollapelin torjuneen Eero Kilpeläisen onnistuminen ei ollut kuin yksi muiden joukossa, sillä nollapelillään juvalainen rikkoi samalla Liigan ennätyksen. Nyt KalPa-vahdilla on kasassa 42 ottelua ilman päästettyä maalia.

− Ihan hyvältä tuntuu. Täytyy sanoa, että ei välttämättä niin erikoiselta kuitenkaan. Hienoa, että voitimme.

Ennen perjantai-iltaa Kilpeläinen ja 41nollapeliä torjunut Juuso Riksman kantoivat ennätystä yhdessä. Nyt Kilpeläinen siirtyi yksin tilaston kärkeen.

− Varmaan ehkä myöhemmin merkitsee enemmän. Nyt on ajatukset tässä kaudessa. Tämä on sellainen asia, mitä voi myöhemmin muistella, Kilpeläinen tuumi.

Kilpeläinen ei kuitenkaan ottanut sen suurempia paineita nollapeliennätyksen rikkomisesta. 

− Ainakin toivoisin, että minulla näitä pelivuosia jonkun verran on. Uskoin aika vahvasti siihen, että se ennemmin tai myöhemmin menee rikki, maalivahti kommentoi.

Juvalainen joutui venymään vain 18 kertaa kiekon tielle. Kuopiolaisten puolustus blokkasikin ansioituneesti laukauksia. Puolustus sai Kilpeläiseltä kiitosta.

− Hienosti pelasivat jätkät edessä. Halusivat varmasti voittaa, nämä olivat tärkeitä pisteitä meillekin, Kilpeläinen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle