Liedes haluaa eroon röyhijäleimasta

LIIGA / Haastattelu
Isokokoisen Liedeksen vahvuudet ovat fyysisessä pelaamisessa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Kun Heikki Liedes pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella, oli runkosarjaa kulunut jo hyvä tovi. Liedes istutettiin hyvin pelanneessa KalPassa nelosketjuun yhdeksi peliksi, minkä jälkeen vastuuta ei joukkueessa tullut.

Sittemmin Liedes siirtyi kasvattajaseuraansa HPK:hon ja on vakiinnuttanut paikkansa kärkiketjuissa. Viimeisimmissä peleissä 22-vuotias Liedes on päässyt myös jauhamaan ylivoimaa. Ketjukavereikseen isokokoinen Liedes on saanut kokeneet Zach Hamillin ja Joonas Vihkon.

− Hamill on todella taitava käsistään, vaikkei niin vauhdikas. Joonas on joka asiassa hyvä. Hän on vahva luistelija, hänellä on hyvä kuti ja hän hakee kiekkoja päädystä. Ketjussa on mukava pelata, Liedes sanoo.

"Puolikuntoiselle ei isoa roolia"

Liedeksen rooli on kasvanut luonnollisesti parantuneiden peliesitysten myötä.

Liedes kärsi aiemmin päähän tulleesta iskusta seuranneesta silmävammasta, mutta nyt hän on omien sanojensa mukaan täydessä kunnossa.

− Rooli on paljon isompi nyt kuin KalPassa, mutta kehitystäkin on tapahtunut pelaajana kovan harjoittelun kautta. Loukkaantumisten taltuttaminen on ollut isona osana kehitykseen. Puolikuntoiselle ei voi antaa kovin isoa roolia.

Monipuolisuus on kiekkoilijan mittari

Liedeksen paikka kakkosketjussa lienee vakio, mikäli HPK jatkaa pisteiden haalimista. HPK:n omien laskujen mukaan joukkueen jokainen ketju on omissa vaihdoissaan saanut useasti vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Hyvin pelattujen pelien jälkeen päävalmentaja Pasi Arvonen ei ole sekoittanut pakkaa.

Vaikka Liedes on päässyt pelaamaan kakkosketjussa ja hän on saanut useita hyviä maalipaikkoja, ei verkko ole juuri heilunut. Liedes sanookin, että viimeistelyn harjoittelemisessa hänellä on eniten työsarkaa.

Juuri vuoden jatkosopimuksen Kerhon kanssa tehnyt Liedes sanoo tavoittelevansa vakiintunutta kärkiketjun paikkaa – ja maaleja. Hän ei halua leimautua ylivoimalla maalinedusjyräksi.

− Pyrin olemaan mahdollisimman kokonaisvaltainen pelaaja. Vahvuuteni ovat fyysisessä pelaamisessa ja luistelussa. Yritän kuitenkin olla jäämättä röyhijän roolin vangiksi, ja pyrin pelaamaan kiekollisestikin.

− NHL:ssä on hyviä esimerkkejä pelaajista, jotka pystyvät tekemään kaikkea, kuten Jamie Benn. Heitä yritän katsoa ylöspäin. Heidän pelissään ei töki mikään osa-alue, mikä on mielestäni hyvän kiekkoilijan mittari.

» Lähetä palautetta toimitukselle