Libor Hudacek – mestarin oppipoika

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakian yksi näiden kisojen ennakkoluulottomia kisatulokkaita on vahvat kisat pelannut Libor Hudacek. Slovakian liigassa uransa pelannut nuorukainen kertoi kokeneen maalihai Miroslav Satanin kanssa pelaamisen olevan parasta, mitä nuori hyökkääjä voi toivoa.

Slovakian joukkueesta on viime peleissä löytynyt laajalta rintamalta onnistujia, kun maajoukkue on marssinut ennakkoluuttomilla otteilla kohti MM-kisojen finaalia.

Yksi mielenkiintoisimpia nimiä oli vahvan pelin Tšekkiä vastaan pelannut nuori Libor Hudacek, jonka kisojen toinen maali siivitti slovakialaisryhmän lauantai-illan yllätykseen. Pienikokoinen, mutta sitäkin pippurisempi laituri oli pelin jälkeen iloisin mielin.

– Hieno voitto. Pelasimme juuri, kuten meidän pitikin pelata. Jokainen äijä laittoi tänään itsensä täysillä likoon ja saimme kaivettua ansaitun voiton, hyökkääjä puhkui.

Laituri oli itsekin isossa roolissa joukkueen voitossa. Kolmannella maalillaan Tšekin kirin lopullisesti hyydyttänyt Hudacek kertoi maalinsa olleen maukas.

– Se oli ehdottomasti urani isoin maali tähän saakka. Kiekko tuli minulle sopivasti ja pääsin laukomaan maalin edustalta. Maalivahti oli pelannut itsensä ulos, joten pääsin iskemään ison maalin.


Libor Hudacek kertoi maalinsa olleen uran tärkein.

Satan esikuvana

Hyvät otteet kisoissa ovat myös huomattu muualla, kun Slovakian ensimmäinen KHL-joukkue Slovan Bratislava teki kisojen alkupuolella kahden vuoden sopimuksen laiturin kanssa.

Maajoukkueessa nuorukainen on päässyt pelaamaan kokeneen Miroslav Satanin kanssa. Hudacek kertoikin sen olevan parasta oppia omaa uraa ajatellen. Kaksi maalia Tšekkiä vastaan iskenyt konkari keräsi 175 cm pitkän polkukoneen kehut.

– Tuntuu, että käyn jääkiekkoilun yliopistoa, sillä olen saanut pelata myös samassa seurassa hänen kanssa. Hän on valtava pelaaja ja suuri innoittajani, yritän joka pelissä oppia jotain häneltä.

– Haluan oppia häneltä erityisesti hänen rauhallisuuttaan maalintekopaikoissa. Hänen pelinlukutaitonsa on myös käsittämättömän hyvä, Hudacek lisäsi.

Slovakian mielenkiintoinen taival jatkuu sunnuntaina finaalissa, jossa nähdään, riittääkö joukkueelta nälkää vielä yhteen yllätykseen. Vähäsanainen hyökkääjä naureskelikin, että sunnuntaina omassa päässä riittää menoa ja meininkiä.

– Huomenna tulee varmasti kova haaste. Paljon omassa päässä ringissä luistelua, Hudacek nauratti haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle