Lepistö ihmetteli Leijonien otteita Kanadaa vastaan: "Pelasimme jotenkin oudosti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Lepistön uran kolmannet olympialaiset päättyivät pettymykseen puolivälierissä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Suomalaisten keskuudessa tunnelmat olivat luonnolisesti apeat eilisen Kanada-pelin päätteeksi. Vaahteranlehtipaidat lähettivät Suomen tylysti puolivälieristä kotimatkalle yhden maalin turvin 1-0-voitolla.

Lopputuloksen sulattelu oli vaikeaa myös yleensä sanavalmiina tunnetulle puolustajalle Sami Lepistölle

- Tämä on todella iso pettymys itselleni ja varmasti kaikille tuolla kopissa. Meillä oli hyvä joukkue, jonka kanssa oli mahdollisuus vaikka mihin. Turnauksen alku näytti hyvältä ja tämäkin peli lähti hyvin käyntiin, Lepistö mietti pettyneenä.

Lepistö muistutti, että Leijonilla oli Kanada-ottelussa paikat tehdä voittoon tarvittavat maalit, mutta maalinteon tehokkuus jätti toivomisen varaa tärkeällä hetkellä.

Ottelun yhtenä ratkaisuna kokenut puolustaja näki myös kamppailun toisen erän, jonka Leijonat pelasi Lepistön mielestä oudosti. Seurauksena Kanada sai otteen pelistä.

- Menetimme toisessa erässä todella paljon kiekkoja, kun emme jotenkin uskaltaneet pelata. Katsoimme kyllä perään, mutta emme menneet kunnolla tilanteisiin. Olimme todella epävarmoja, Lepistö analysoi ja jatkoi:

- Se sitten johti siihen, että Kanada sai koko ajan käännettyä kiekon meidän päätyyn ja he pääsivät taklaamaan kovilla vauhdeilla. Väsyimme, emmekä päässeet normaalisti vaihtamaan. Oli onni, että peli oli 0-0 sen erän jälkeen.

Tappio Kanadalle tarkoitti samalla sitä, että Suomen Torinosta vuonna 2006 alkanut mitaliputki miesten olympiakiekossa tulee päätöksensä Pyeonchangissa.

Nuoret pelaajat johtivat Leijonia

Kolmansissa olympialaisissaan pelanneelle Lepistölle kerta oli samalla ensimmäinen, kun Suomen kotimatka alkaa jo ennen mitalipelejä. Lepistö oli voittamassa olympiapronssia sekä Vancouverissa 2010 että Sotšissa 2014.

- Ei sille mitään voi. Parempi joukkue voitti tänään. Koen, että olimme kasvamassa todella hyväksi joukkueeksi. Harmittaa, että se jäi nyt vähän ikään kuin piippuun, kun emme saaneet tänään parastamme irti tehojen puolesta.

33-vuotias Lepistö kuului kokemuksensa ansiosta turnauksessa myös Leijonien kapteenistoon yhdessä Lasse Kukkosen ja Petri Kontiolan kanssa.

Vaikka Leijonien peli yskähteli ajoittain esimerkiksi Ruotsia ja Etelä-Koreaa vastaan, ei se horjuttanut varakapteeni Lepistön luottamusta omaan joukkueeseensa.

- Uskoin olympiakultaan koko ajan. Meillä on todella hyviä jätkiä ja nuoria johtavia pelaajia. Mirokin (Heiskanen) nousi ihan meidän kärkipuolustajaksemme. On hienoa katsoa, kuinka hyvin hän ja Eeli (Tolvanen) luistelevat. Suomella on hyvä tulevaisuus edessä.

Kanada on arvoturnauksissa ollut Suomelle monesti hankala vastustaja. Esimerkiksi viimeisin kohtaaminen arvokisojen pudotuspeleissä päättyi Kanadan 2-0-voittoon vuoden 2016 MM-kisojen finaalissa.

Lepistö ei kuitenkaan uskonut, että Kanada olisi Suomelle mikään peikko. Leijonat vain jäi ottelussa kauas omasta parhaasta tasostaan. Samalla hän uskoi, että voitolla Leijonat olisi toden teolla päässeet vauhtiin.

- Tästä kun olisimme päässeet ohi, niin uskon, että se olisi ollut urku auki siinä kohtaa. Tämä oli meille isoin matsi tässä turnauksessa ja siihen tuli nyt sitten epäonnistuminen. Sille ei voi kuitenkaan enää mitään, Lepistö harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle