Lepistö antoi tunnustusta TsSKA:n puolustamiselle

KHL / Haastattelu
Sami Lepistö otti nenäänsä osumaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kärkipuolustaja Sami Lepistö sai urakoida TsSKA:ta vastaan isoja minuutteja. Mies tunnusti taiston tauottua vastustajan paremmuuden.

Viime kesänä Jokereihin palannut Sami Lepistö oli päättyneen pudotuspelitaiston jälkeen pettynyt, mutta myös ylpeä joukkueen matkasta.

- Tosi hieno joukkue kaikin puolin, kunnia oli olla messissä. Tosi hyvin pelattiin, kauden aikana oli pitkä voittoputki ja kasvoimme paljon, kun oli tappioita ja vaikeuksia. Sattui kaikenlaista, mutta hieno kausi. Näytimme, että voimme palata aivan huipulla, Lepistö mietti.

Jokerit oli kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa jaloissa, mutta pystyi kuitenkin myöhemmissä peleissä haastamaan TsSKA:n tosissaan.

- Pudotuspelit olivat tikkoja. TsSKA on kova nippu ja oli vaikeaa, mutta näytimme voivamme pärjätä. Tänäänkin oltiin minusta parempia, ja oli kaikki aseet voittoon. 2-1 johdimme ja sitten kaveri pistää meidän omasta jalasta sisään ja pari muuta pomppua. Noh, tulospelihän tämä on ja turha selittää.

- Paransimme sarjan edetessä. Minusta tuntui, että vielä olisi ollut varaa syttyä kunnon hurmokseen. Alku oli nihkeä. En tiedä mitä muutettiin, mutta aloimme pelata kuten osaamme. Saatiin kuitenkin sarja aikaan.

TsSKA on tunnettu todella työteliäänä joukkueena, joka ei ota vapaahetkiä saati -päiviä. Maalipaikat vanhaa puna-armeijan joukkuetta vastaan ovat yleensä kortilla.

- Heitä vastaan on vaikea saada paikkoja ja he myös blokkaavat tosi hyvin vetoja. Työteliäs ja laadukas joukkue, ei huonolle hävitty, mutta olisi ollu paljon parannettavaa.

Torstain viides peli venyi ennätysmittoihin ja Lepistöllekin kirjattiin hurjat minuutit. Profiilipakin mukaan kova kuormitus ei kuitenkaan vaikuttanut pelityyliin tai jaksamiseenkaan.

- Moskovan viides peli antoi virtaa. Meni ylitöiksi, mutta eilinen saatiin huilata. Toki se söi virtaa, mutta ei minusta näkynyt tänään. Jätkät jaksoivat painaa, harmi kun meni näin.

- Ei omasta pelistä mitään tahallaan jätä pois, vaan ihan tuntemuksen ja tilanteen mukaan pelattiin.

Olympialaisissakin Leijonia edustanut Lepistö on varmasti tärkeä nimi Lauri Marjamäen MM-joukkueen suunnitelmissa, mutta puolustaja ei vielä halunnut miettiä tulevaa.

- Huilataan nyt hetki, aika paljon lätkää on ollut tässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle