Lepauksen tähtäimessä seuraava läpimurto: "Otan ilolla haasteen vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Lepaus palasi kolmen vuoden jälkeen takaisin Ilvekseen. Paikallisvastus Tappara sytytti edelleen, ja tappio Tampere Cupin ottelussa kirveli.
Kuva © Jarno Hietanen
Teemu Lepaus lähti Ilveksen A-nuorista kolme vuotta sitten maailmalle. Viime vuonna hyökkääjä teki läpimurron Mestiksessä. Nyt Lepaus toivoo, että hän pystyy lunastamaan pelipaikkansa Liigassa.

Keväällä 2014 Teemu Lepaus jätti Ilveksen värit kirvelevän tappion jälkeen. Jouko Myrrän kommennossa pelanneiden Ilveksen A-nuorten kausi päättyi puolivälierässä Ässiä vastaan Porissa. Lepauksen hyvin sujunut kausi päättyi olkapäävammaan ratkaisevassa pelissä.

Lepaus lähti juniorivuosien jälkeen maailmalle. Matka kulki Itävallan kautta Imatralle ja sieltä Savonlinnaan, jossa hyökkääjä löi lopulta läpi. Menestyksekkään kauden jälkeen 24-vuotiaalle hyökkääjälle tarjottiin sopimusta Ilveksestä.

− On hienoa palata Ilvekseen ja päästä pienen kiertoreitin kautta Liiga-joukkueeseen mukaan. Ilves-paidan pukeminen päälle tuntui hyvältä.

Syitä Lepauksen loistokaudelle oli monia. Hyökkääjä itse nostaa viime kaudelta tärkeimmiksi asioiksi hyvät ketjukaverit, peli-ilon löytymisen, kasvaneen itseluottamuksen ja kovan kilpailun. 

Kilpailua pelipaikoista on tällä kaudella tarjolla varmasti myös Ilveksessä. Tällä kaudella Lepaus taistelee pelipaikoista jo A-nuorista tuttujen pelaajien kanssa, mutta se ei hyökkääjää haittaa.

− Kilpailu vie kaikkia eteenpäin. Savonlinnassa sai tapella kaksi kautta peliajasta. Nyt on uusi tilanne uudella sarjatasolla. Otan ilolla haasteen vastaan.

Lepaus ihastutti jo juniorivuosinaan oivaltavilla syötöillä ja ylipäätään kiekollisella pelillä. Samanlaisia taikoja hyökkääjä lupaa tällekin kaudelle. Lepauksen tavoite ensi kaudelle on, että hän saa lunastettua paikkansa Liiga-joukkueessa ja pystyy pelaamaan Liigaa.

Tavoitteen täyttymiseksi hyökkääjä satsasi lujaa kesäharjoitteluun.

− Pitkästä aikaa pääsin treenaamaan joukkueen mukana. Tuntui tosi hyvältä vetää ehjä kesä siinä. Aiemmin olen treenannut vain yksin tai pienessä porukassa. Kyllä tämä helpottaa isosti. Huomasi pieniä kohtia, joissa kehittyikin. Voimatasot esimerkiksi nousivat.

Paljonko penkistä sitten tätä nykyä nousee?

− Taitaa nousta satanen. Olemme aika tasoissa Eemeli Suomen kanssa. Meillä on ollut pientä kisaa siinä, Lepaus kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle