LeKin Männikkö ja Santala vauhdissa

MESTIS / Haastattelu
Männikkö palasi Sportista takaisin LeKiin.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi kellisti tauolta palattuaan KeuPan kotihallissaan 3-1. Voiton takuumiehinä häärivät kapteeni Jimi Santala sekä Miikka Männikkö.

Mestis palasi tauolta keskiviikkona. Ensimmäisellä tauonjälkeisellä kierroksella LeKi sai vieraakseen Ville Niemisen valmentaman KeuPan. Pisteet jäivät lopulta Lempäälään maalein 3-1. Haastattelussa LeKin suurimmat hahmot kapteeni Jimi Santala sekä väkkärä hyökkääjä Miikka Männikkö kertoivat tuntemuksiaan paluusta tositoimiin.

− Vähän tuommoinen tauonjälkeinen peli. Ei varmaan kumpikaan joukkue ollut ihan parhaimmillaan. Tietysti hyvä meidän kannaltamme, että saatiin voitto ja kolme pistettä, tuumi LeKin kolmannen maalin värkännyt Männikkö.

Ottelua leimasi painopisteen vaihtelu erien välillä. LeKi hallitsi pelitapahtumia hienokseltaan, mutta varsinkin toisessa erässä KeuPa sai hyvän hengen päälle.

− Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvä. Toisessa erässä ehkä vähän puhallettiin ja lopetettiin pelaaminen. KeuPa pääsi vähän peliin mukaan. Kolmas erä oli vähän niin ja näin molemmin puolin, analysoi puolestaan kapteeni Santala.

Kolmannen erän alussa Santala-Männikkö-kaksikko, maustettuna Pasi Puistolalla, hieroi eittämättä yhden upeimmista tällä kaudella Lempäälässä nähdyistä osumista.

− "Mäne" kiisi hyvin laidasta ja Puistolan "Passo" meni vähän edessä. Ajattelin, että kokeillaan vähän klikin kautta. Olemme puhuneet tuosta joskus. Hyvin onnistui tällä kertaa, myhäili virtuoosi Santala unelmasyöttöään. 

Männikkö pelasi saukkopaidassa jo alkukaudella, mutta lähti sittemmin kokeilemaan siipiään Liigaan ja tarkemmin Vaasan Sportiin. Paluu LeKiin tuli kuitenkin ajankohtaiseksi maaottelutauon jälkeen.

− Hyvä reissu kaikin puolin. Tärkeää oli pystyä näyttämään itselle, että pystyy vielä vetämään tuolla tasolla. Sitä ei tarvitse enää ikinä alkaa jossittelemaan. 

Liiga-ympyrä taitaa kuitenkin 36-vuotiaalta Männiköltä sulkeutua Sportista paluun myötä.

− Eiköhän se aika ole kuitenkin nyt katsottu. Siirrytään elämässä eteenpäin, toteaa Männikkö. 

LeKi suuntaa seuraavaksi lyhyelle pohjoisen kiertueelle, jonka aikana se pelaa vieraspelit Rokia sekä Hokkia vastaan.

Männikkö ja Santala ovat joukkueen tavoitteista samoilla linjoilla.

− Lähdetään sillä mielellä, että kuusi pistettä napataan mukaan. Mikään muu kuin pisteet ei kelpaa, päättävät molemmat kuin yhdestä suusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle