LeKin Lucenius saamastaan kohtelusta Keuruulla: "Huutelu kuuluu peliin"

MESTIS / Haastattelu
Lucenius oli Keuruulla pelin ytimessä.
LeKi taipui tiukan väännön jälkeen KeuPalle Keuruulla pelatussa ottelussa. Siirtotakarajalla Saksasta LeKiin saapunut Niclas Lucenius sai kotijoukkueen pelaajilta osakseen kovuutta ja sanan säilää. Taitava ja taisteleva hyökkääjä kuitenkin viihtyi illan peliympäristössä.

LeKi hävisi KeuPalle Keuruulla pelatussa ottelussa tiukan taiston jälkeen jatkoajalla maalein 3−4. Vierasjoukkueen Niclas Lucenius ei tehopisteitä saalistanut, mutta otti roolia joukkueensa sisällä pelin edetessä.

− Molemmilla oli paikkansa ratkaista peli. Lopulta tasapeli oli melko oikeutettu lopputulos. Jatkoajalla oli lähinnä kyse siitä, kumpi saa ensimmäisen hyvän paikan ja hyödyntää sen, analysoi Lucenius.

Lucenius sai osakseen paljon fyysisyyttä keuruulaispelaajilta, ja hän antoi myös vaihtopenkillä sanallisesti takaisin. Tietynlainen särmikkyys kuuluu hyökkääjän mielestä kiekkokaukaloihin.

− On ihan mukavaa, että pelissä on taklauksia. Myös huutelu kuuluu peliin. Pysyn itse paremmin pelissä sisällä, kun on tunteet pinnassa ja huomaa, että kaveri ärsyyntyy. Minun ihoni alle on vaikea päästä. Siitä en ole varma, pääsenkö itse vastustajan ihon alle.

LeKi pullahti lauantain Mestis-kierroksen myötä ulos pudotuspeleistä, mutta lempääläläisillä on yhä ohut mahdollisuus palata kahdeksan joukkoon. Lauantaina varmistui myös se, ettei LeKi joudu karsintoihin.

− Positiivinen asia, ettemme joudu karsimaan. Tuskin minkään joukkueen tavoitteena on karsintojen välttäminen, vaan pudotuspelipaikka. Lähdemme hakemaan voittoa viimeisestä pelistä, ja katsomme mihin se riittää, pohjusti Lucenius.

LeKi kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan JYP-Akatemian kotihallissaan Lempäälässä. Saukkopaidoille kelpaa ottelusta vain voitto, sillä muuten Tampereen kupeessa ei nähdä Mestis-kiekkoa enää kevään kovien pelien alkaessa.

− Viikko on aikaa valmistautua. Täytyy tehdä oikeita ratkaisuja ja harjoitella hyvin, ettei tulee liikaa tai liian vähän kuormitusta viikon aikana. Rento meininki, mutta pitää olla myös varmaa tekemistä pitää olla. Nyt katseet maanantain harjoituspäivään, ja siitä eteenpäin kohti lauantaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle