LeKi lähtee innokkaasti kaatamaan isompaansa

MESTIS / Haastattelu
Jukurit ja LeKi aloittavat omat vääntönsä keskiviikkona Mikkelissä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Jukurit ja LeKi aloittavat oman puolivälieräsarjansa tämän vuoden Mestiksen pudotuspeleissä keskiviikkona Mikkelissä. Ennakkoasetelmat ovat selkeät: runkosarjan voittanut Jukurit lähtee ennakkosuosikkina viimeisenä pudotuspeleihin selvinnyttä LeKiä vastaan. Runkosarjassa keskinäiset ottelut menivät tasan kaksi-kaksi, joten täysin aseeton LeKi ei missään nimessä ole.

Lempääläläisten päävalmentaja Miikka Kuusela lähtee suurin odotuksin puolivälieräsarjaan.

– Odotukset ovat kovat ja lähdemme hakemaan isoa yllätystä. Ajatukset ovat nyt täysin huomisessa avauspelissä, kommentoi Kuusela.

Joukkueiden materiaalien laadun ja leveyden välillä on olemassa selkeä ero ja Kuusela myöntää sen suoraan.

– Mies miestä vastaan-vertailussa emme pärjää, mutta viisikoiden pelatessa hyvin yhteen meillä on mahdollisuus. Viisikot pelaavat ja reagoivat yhdessä. Erityisesti kärkimiehiltämme odotamme myös tehoja, tulosta ja johtajuutta.

– Jukureilla on laaja rinki, toisin kuin meillä. Meillä on kaksi suhteellisen terävää viisikkoa ja odotamme kolmosketjultamme kasvamista nyt tulevassa näytönpaikassaan. Muun muassa Joonas Kalliolalla ja Olli Henrikssonilla on loistava paikka näyttää osaamistaan. Myös nelosketjulla tulee olemaan oma selkeä roolinsa muun muassa lepoajan antajana muille ketjuille. Odotamme heidänkin pelaavan myös kiekollisesti, eikä vain roiskivan, kertaa Kuusela ketjujen roolituksia.

Lempäälän miehillä on selkeät kuviot tiedossa

LeKi ei aio antaa erityishuomiota kellekään erityiselle pelaajalle tai ketjulle. Fyysinen peli on varmasti kunniassa ja taklata aiotaan aina paikan tullessa.

– Lähdemme pelaamaan omaa peliämme omien tavoitteidemme, rytmimme ja periaatteidemme kautta. Maalinesto- ja maalivahtipelimme on onnistuttava, emmekä saa päästää halpoja maaleja. Hyökätessä meidän pitää ajaa rohkeasti maalille ja laukoa paljon, toteaa Kuusela.

Loukkaantumiset ovat koetelleet LeKiä pahasti viime aikoina ja pahimmillaan lempääläläisillä on ollut vain kolme täyttä viisikkoa peleissä mukana. Nyt siihen on tulossa helpotusta.

- Kaikki miehemme ovat terveitä Mika Niemeä lukuun ottamatta. Hänen tilannettaan seurataan päivätasolla. Flunssaa on meilläkin päin liikkeellä, mutta emme jää sitä voivottelemaan. Vahvistukseksi saamme vielä Ilveksestä hyökkääjä Anssi Köykkä-Luopan, joka ei ole pelannut siirtorajan jälkeen missään ja on täten edustuskelpoinen meillä, lopettaa Kuusela.

» Lähetä palautetta toimitukselle