Leijonille MM-avauksessa voitto ja opetus jatkoa varten

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Honka kellotti MM-avauksessa peliaikaa kymmenisen minuuttia.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Suomi avasi jääkiekon MM-kisat Pariisissa pelillisesti varsin tyypillisellä ensimmäisellä ottelulla. Ailahtelevat otteet, asioiden oppiminen jatkoa varten ja 3−2-voitto olivat MM-karkeloissa debytoineen Julius Hongan mielessä painottuvia asioita Valko-Venäjä-pelin päätyttyä.

Pelin kulku oli vuoristoratamainen. Ensimmäisessä erässä Suomi takoi kaksi häkkiä ja vaikutti menenvän menojaan, Valko-Venäjä ei saanut hyökkäyspelissä mitään aikaiseksi. 

Toisen kaksikymppisen lopulla maalivahti Joonas Korpisalo menetti pikkumustan, minkä seurauksena punapaidat iskivät kavennuksen ja päätöserän alussa jopa tasoituksen.

− Tärkeää tietenkin, että saatiin voitto. Tiedettiin, miten Valko-Venäjää vastaan pitää pelata, ensimmäiset luistimenpiirrot MM-jäihin tehnyt Julius Honka painotti.

Päätöserän alussa näytti, että hyökkäyspeliä dominoiva Suomi olisi ollut horjutettavissa, vaikka puolustuspäässä Leijonilla ei juurikaan kiirettä kahden ensimmäisen kaksikymppisen aikana pitänyt.

− Kyllä voi sanoa, että lähti keulimaan. Pitää löytää balanssi, että pystytään tuollaista vastaiskujoukkuetta vastaan määrätietoisesti jokainen vaihto pelaamaan syvään, Honka painotti viitaten hetkiin, jolloin Suomen johto haihtui kuin tuhka tuuleen.

Jos isossa kuvassa Suomen otteet olivat ailahtelvia, niin aiemminkin vahvuudeksi tiedetty puolustuspelaaminen parani tasaiseen tahtiin.

− Tästä on hyvä jatkaa. Otetaan hyvät ja huonot jutut mukaan, ja opiskellaan huonot. Oli hyvä opetus. Vähän ote herpaantui, mutta hyvin me hoidettiin. Lopussa puolustettiin kaikki pois, MM-debyytissään perusvarmoin ottein luutinut Honka summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle