Leijonille helpottava voitto - Marjamäki ylisti iltapäivälennolla palannutta kapteenia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen nyrpistys muuttui hymyksi Slovenia-pelin tauottua.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Haastavaa turnausta pelaava Suomi pääsi jääkiekon MM-kisoissa parin päivän vapaille aiempaan verrattuna hieman aurinkoisemmissa tunnelmissa. Slovenia kaatui keskiviikkoiltana 5−2, sen lisäksi yksilötason heräämiset ja venymiset ilahduttivat leijonaleirissä.

Suomessa kesken kisojen käynyt Lasse Kukkonen palasi kokoonpanoon huilattuaan muutaman pelin. Ilman peliaikaa jäänyt kapteeni pääsi näkemään Leijonien vasta toisen voiton aitiopaikalta.

− Kovasti hän sanoi, että haluaa tulla kokoonpanoon. En päästänyt häntä kentälle. Lasse varmaan tässä turnauksessa vielä pelaa, mutta nyt hän tarvitsee pari harjoitusta alle, Lauri Marjamäki valaisi Slovenia-taiston tauottua.

C-kirjainta kantavan puolustajan rooli joukkueessa on iso siitäkin huolimatta, ettei kokenut kehäkettu jäällä käynyt.

− Iso pelaaja meille, osoitti aikamoista johtajuutta. Tuli iltapäiväkoneella ja kävi pienen operaation hoitamassa, päävalmentaja kiitteli.

Kukkosen lisäksi roolia ottivat esimerkiksi maalilla debytoinut Harri Säteri sekä jälleen tehoilleet nuoret Sebastian Aho ja Mikko Rantanen. Myös Markus Hännikäisen onnistuminen maalin muodossa tuli hyvään saumaan vaikeiden aikojen keskellä.

Pelinopeus nousee

Slovenia-koitoksessa näytti pitkään siltä, että Suomi ei saa pikkumustaa edes tyhjästä paikasta sisään. Mutta kun hanat aukesivat, ei Leijonia pysäyttänyt sarjanousijan kuumottava 2-2-tasoitusmaalikaan.

− Oli ihan yhtä päätä, oli tyhjää maalia. Tuntui, että eikö se nyt millään mene maaliin. Silti porukka ei hermostunut, vaikka oltiin tappiolla ja oltaisi ansaittu enemmän, Marjamäki viittasi ensimmäiseen erään.

− Kolmannessa erässä kaveri tuli 2−2:een, mutta joukkue osoitti henkistä kanttia. Saatiin tarvittavat maalit.

Suomen pelitapa on puhuttanut ja puhutti myös pelin jälkeen. Marjamäen mukaan avauserän viivelähtöpelaaminen oli tietoinen veto.

− Mielestäni pelinopeus kiihtyi, jouduttiin paljon lähtemään viivelähdöllä, mutta alussa se oli viisasta. Päästiin selustaan ja sitä kautta luotiin valtava määrä maalipaikkoja. Jos ei lähde nopeasti, niin pitää hakea alhaalta ja pakottaa peliä.

Päävalmentaja jaksaa haastavista ajoista huolimatta uskoa edelleen parempaan huomiseen. Keskiviikon pelien jälkeen fakta on se, että Suomi on menossa puolivälieriin. Asiat näyttävät jälleen valoisammalta.

− Jokainen kokemus tarvitaan, kuten tämäkin päivä. Ollaan vasta kasvamassa, meillä on kunnoitus ja arvostus joukkueen sisällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle