Leijonilla raastava ilta - "Korvien välissä sai tehdä töitä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Säterin ensiesiintyminen Pariisin MM-jäillä oli voitokas.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Slovenian 14 laukauksesta voi päätellä sen, että maalivahti Harri Säterin debyytti MM-jäillä ei ollut helpoin mahdollinen. Torjuntavastuun Leijonien neljänteen peliin saanut kassari selvisi illastaan sanojensa mukaan "riittävän hyvin".

Lähtökohtaisesti selkeästi heikompi Slovenia piinasi Suomea pitkään. Sarjanousija rimpuili voittotaistelussa mukana pitkälle kolmanteen erään saakka.

− Oli vaikea matsi, ei oikein missään vaiheessa päässyt mukaan. Sanotaan näin, että riittävän hyvä, voitettiin. Aika paljon sai korvien välissä tehdä töitä, maalivahti Harri Säteri luonnehti peliä sen tauottua.

Ottelu oli ainakin tilastojen valossa Leijonien hallintaa, sillä esimerkiksi laukaukset maalia kohti menivät Suomen hyväksi peräti 49−14. Pitkään näytti siltä, että Suomen kova yritys ei tuo millään tulosta.

− Voitto on hyvä asia. Hommia ainakin tehtiin, ei nuo ole helppoja pelejä ikinä. Painettiin menemään ja peli pysyi tasaisena. Onneksi saatiin pari maalia, debytantti jutteli kiitellen samalla Suomen maalintekijöitä.

Leijonille osuivat Veli-Matti Savinainen, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho sekä ensimmäiset MM-maalinsa tehneet Markus Hännikäinen ja Tomi Sallinen. Slovenian maalit olivat Anze Kuraltin ja Rok Ticarin käsialaa.

− Ehkä ensimmäinen maali oli paha, sitä ei nähnyt. Toinen olisi pitänyt ottaa. Luin sen ja olin mukana, mutta en tiedä, miten meni sisään. Ihan meikälaisen maali, Säteri kuvaili takaiskuja.

Leijonat oli pelissä ikään kuin pakkovoiton edessä. Voiton myötä seitsemään pisteeseen ja lohkotaulukossa kolmanneksi nousseen Suomen leirissä asiaa ei mietitty ennen koitosta.

− Ei lähdetty siten, että on pakkovoitto, mutta totta kai se on aina takaraivossa, Säteri päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle