Leijonien varakapteeni Jaakola yhtenäisestä esityksestä: "Jokainen saa olla sellainen kuin on"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jaakola on Leijonien varakapteeni.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Leijonien puolustuksen tukipilari Topi Jaakola oli innoissaan 2−0-puolivälierävoitosta. Jaakola näki, että Yhdysvallat ei päässyt omaan peliinsä sisään koko ottelun aikana.

− Saimme heidän vahvuuksiaan, eli pelin kääntämistä ja suoria hyökkäyksiä pois puolustamisen rytmittämisellä. Lisäksi meillä oli sielua ja yhdessä tekemistä. Lisäksi maalivahtipeli oli huippua, hehkutti Jaakola.

Leijonat oli kuin uudestisyntynyt joukkue Yhdysvaltoja vastaan, eikä alkusarjan kangerteluista ollut tietoakaan. Puolustus pelasi kiekkovarmaa peliä ja piti vastustajan ulkona maalintekosektorista.

Jaakolan mielestä kaikki lähtee siitä, millainen Leijonat-joukkue pukukopin syövereissä majailee. Pelien ulkopuolinen tekeminen heijastuu vääjäämättä kaukaloon.

− Meillä on ollut tosi hyvähenkinen porukka. Jokainen saa olla sellainen kuin on − uskaltaa olla oma itsensä. Olemme sitkeä porukka, jolla on ollut hyviä kokemuksia, joista ammentaa näihin peleihin.

Yhdysvallat otti ottelussa huomattavasti suomalaisia enemmän kaksiminuuttisia. Rangaistusaition välttämisestä oli puhuttu Leijonien pukukopissa ennen tärkeää koitosta.

− Jäähyttömyys oli yksi isoista arvoista tänään. Oman pelin täytyi jauhaa, niin jossain vaiheessa kaverilla vähän höyryää, analysoi Jaakola ottelun käänteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle