Leijonien valmentaja Manner: "Käsitellään asiat, jonka jälkeen ollaan taas yhtä suurta perhettä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Manner luottaa joukkueen löytävän taisteluilmeensä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonat harjoitteli vapaaehtoisilla jäillä muutaman pelaajan voimin. Valmennukseen kuuluva Mikko Manner puhui illan Tšekki-ottelusta harjoitusten jälkeen.

Suomi hävisi karmealla tavalla Ranskalle MM-alkusarjan toisessa ottelussa. 1−5-tappiolukemien jälkeen Leijonat harjoitteli vapaaehtoisilla jäillä muutaman pelaajan voimin. Jääharjoitusten jälkeen valmennustiimiin kuuluva Mikko Manner tuli kertomaan mietteitään.

− Ihan niin kuin jokainen ottelu ja lopputulos puretaan. Aina on joku tulos taululla, joka pitää käsitellä, pohti Manner.

Leijonat loi Ranskaa vastaan enemmän maalipaikkoja kuin vastustajansa, mutta tulos jäi puuttumaan. Manner näki selvän syyn, miksi Ranska oli parempi joukkue.

− Tässä lajissa ei saa mistään muusta energiaa kuin maalien tekemisestä. Meillä oli riittävästi maalipaikkoja voittaa peli, mutta kävi päinvastoin. Ranska sai hurmoksen päälle, ja siitä tässä hommassa on loppujen lopuksi kysymys.

− Täytyy saada viimeiset taistelun rippeet ja maalillemenot kuntoon. Uskon, että ennen pitkää me ansaitsemme myös maaleja. 

Sinivalkoisessa leirissä ei menetetty itseluottamusta tappion jälkeen, vaan joukkue puhaltaa Mannerin mukaan nyt vain paremmin yhteen hiileen.

− Meillä on hyvä joukkue ja olemme, uskokaa tai älkää, valmistautuneet kaikkiin tilanteisiin. Voitot ja tappiot puretaan yhdessä. Tällaiset traagiset tappiot ovat parasta mitä joukkueelle voi tapahtua, vaikka se tyhmältä kuulostaakin. Ne kasvattavat joukkuetta yhteen ja tuovat pelaajia lähemmäs toisiaan. Siinä oppii nälkää ja nöyryyttä.

Oppimisprosessi on MM-turnauksen kaltaisessa tapahtumassa kaikkein tärkein asia.

− Kun tulee negatiivinen kokemus, siitä monesti oppii. Meillä on mukana fiksuja jätkiä, jota osaavat unohtaa tietyt asiat ja ottaa opetuksen mukaansa. Jokaisen pitää sisimmästää löytää se sydän ja intohimo. Kukaan ei voi toisen puolesta tehdä sitä.

− Tyyli ja tapa, jolla voitot tulevat ovat toissijaisia. Lehtereille asti pitää näkyä, että Leijonat lyö kaiken sekaan.

Manner kertoi, ettei joukkuetta tarvinnut erikseen herätellä sunnuntain ottelun jälkeen.

− Joukkueen sisällä käydään asiat kovasanaisesti läpi, ja kun sieltä tullaan ulos, ollaan taas kuin yhtä suurta perhettä.

Jori Lehterän NHL-kausi päättyi edellisenä yönä ja hän vapautui Leijonien käyttöön. Siitä, tuleeko keskushyökkääjä Pariisin Manner ei sanonut mitään. Myöskään puolustaja Lasse Kukkosen sormivammasta valmentaja ei pukahtanut.

− Marjamäki halusi jakaa meille apuvalmentajillekin media-aikaa. Kiva oli tulla tänään tähän. NHL-apujen tai Kukkosen tilanteesta en voi sanoa mitään, päätti Manner.

» Lähetä palautetta toimitukselle