Leijonien todellinen ensikertalainen - "Lensin, kun yritin mennä taklaamaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Björkqvist esiintyi lupauksia herättävästi.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Kasper Björkqvist pelasi torstaina ensimmäisen aikuisten jääkiekko-ottelun, ja heti A-maajoukkueessa. Viimeiset kaksi kautta Yhdysvaltojen yliopistosarjassa kiekkoilut nuorukainen oli ennen ottelua levollisin mielin.

− Kopissa oli hyvä rento fiilis, ja vanhemmat jätkät kertoivat omia kokemuksia ensimmäisistä peleistään. Totta kai jännitti, mutta se oli hyvä jännitys, Björkqvist avasi tunnelmia.

Silminnähden innostunut 20-vuotias voimahyökkääjä pääsi omasta mielestään hyvin peliin sisään, ja oppiakin pelistä kertyi.

− Ensimmäisessä erässä lensin, kun yritin mennä taklaamaan ja kaverit olivatkin vähän kovempia. Sain sitten annettua hieman takaisin pari taklausta. Tasavajaalla olin jäällä, kun tuli omiin. Sellaiset pienet tilastolliset asiat jäivät harmittamaan.

Yliopistosarjassa Yhdysvalloissa pieni kaukalo on tullut Espoon Palloseuran kasvatille tutuksi, ja paluu isoon kaukaloon vaatii totuttelemista.

− Sijoittumisella on niin paljon väliä isossa kaukalossa, ja tuntui välillä, että olin liian keskellä. Pienessä kaukalossa riittää, kun otat yhden askeleen ja levität mailan, niin maila on jo kiinni laidassa.

Björkqvist pitää Suomen pelitavasta ja kertoo sopeutuneensa siihen hyvin.

− Pelitapa on energinen ja aktiivista pelaamista olemme pelanneet. Jokaisella valmentajalla on oma pelitapa, mutta tärkeintä on, että kaikki tekee samaa hommaa.

Espoossa syntyneelle Björkqvistille maajoukkuekutsu oli kunnia-asia. Asuminen rapakon takana on avartanut laiturin käsitystä Suomesta, vaikka koti-ikäväkään ei ole ollut.

− Olen oppinut Pohjois-Amerikassa ymmärtämään, kuinka hieno maa Suomi on. Ei sillä, etten olisi viihtynyt Yhdysvalloissa, mutta olen puhunut suomalaisten kavereiden kanssa siellä, että aina me tulemme kotiin, Björkqvist naulaa.

Myös päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen nuorukaisen esitykseen.

− Björkqvist oli todella fyysinen. Hän on saanut selkeästi lisää voimaa ja on vahva kamppailussa. Hänessä näkyy Pohjois-Amerikkalainen pelaaminen, sillä hän tykkää mennä maalille ja on myös hyvä esimerkki joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle