Leijonien päävalmentaja Marjamäki luottavaisin mielin: "Haluamme ottaa aloitteet itsellemme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäki haki Leijoniin uutta virtaa ketjumuutoksilla.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sekoitti ketjuja illan Slovenia-ottelua varten. Muutoksilla hän haluaa saada joukkueen ottamaan aloitteet itselleen.

Leijonien aamujäillä kentällä olivat maalivahdeista vain Joonas Korpisalo ja Harri Säteri. Joukkueen kolmas maalivahti Joni Ortio sai kisapassiinsa leiman, muttei vielä pue peliasua ylleen.

Myös Tomi Sallisen kisapassi leimattiin, joten NHL:stä ei ole tulossa vahvistuksia.

− Ortiolla on tänään fysiikkapäivä. Säteri on tänään maalilla. Joukkue on täynnä. Jori Lehterä ja Antti Raanta eivät ole tulossa. Enempää en tiedä, kommentoi päävalmentaja Lauri Marjamäki tuoreeltaan.

Suomi on voittanut kolmesta ensimmäisestä MM-ottelustaan vain yhden ja saalistanut neljä pistettä. Marjamäki ei ole huolissaan, vaikkei taival ole alkanut odotustenmukaisesti.

− Meillä on hyvä meininki. Reittimme on ollut erilainen. Pelasimme viimeksi turnauksen parhaan pelimme. Tänään olemme valmiita iskemään. Eilen kerättiin energiaa ja on hyvä, että pääsimme nyt aamulla jäälle.

Slovenia on lähtökohtaisesti Leijonia paljon heikompi vastustaja, mutta Ranska-ottelussakin ennakkosuosikin asema kääntyi suomalaisia vastaan. Joukkueen sisällä tiedostetaan tämä seikka seuraavaan otteluun valmistautuessa.

− Haluamme ottaa aloitteet itsellemme. Peli on hyvässä kuosissa, mutta vielä pitää kaivaa lisää työmäärää ja yksityiskohtia pitää hioa paremmaksi.

Leijonat muovasi hyökkäysketjujaan Slovenia-ottelua varten. Miro ja Juhamatti Aaltonen ovat ketjujen ulkopuolella.

− Alustava suunnitelma on näin, paljasti Marjamäki.

Pihlström laitahyökkääjäksi Sallisen ketjuun − valmennus luottavaisena eteenpäin

Sallinen nousee joukkueen kakkosketjun keskushyökkääjäksi. Aiemmin tonttia miehittänyt Antti Pihlström siirtyy laitahyökkääjäksi.

− Hän on luotettava ja vastuullinen. Tuo keskelle tasapainoista pelaamista, ja sitä kautta saamme Pihlströmistä enemmän irti laidalla. Saamme näin hänestä parhaan irti. Pihlström pystyy pelaamaan molemmissa rooleissa. Sallinen on pelannut koko uransa keskushyökkääjänä. Pihlströmille laita on tutumpi, avasi Marjamäki muutosten taustoja.

Marjamäki on ollut kovan paineen alla turnauksen alkupäivinä, mutta Leijonien luotsi ei ole huolissaan hänen ja joukkueen yhteisestä päämäärästä tai sen saavuttamisen esteistä.

− Minulla on luottavainen olo. Mitä enemmän joukkueen kanssa on ja heidän kanssaan kommunikoi, se tuo rauhallisuutta myös itselle. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta tänään on vain tämä päivä.

Joukkueen sisäisiin ja ulkopuolisiin paineisiin Marjamäki suhtautuu tyynen rauhallisesti.

− Urheilussa on aina paineita, oli kyseessä valmentaja tai pelaaja. Lähdemme tänään suorituksen kautta. Haluamme pelata parhaan pelimme ja uskon, että sitä kautta saamme positiivisen tuloksenkin.

Slovenia-ottelu nähdään suomalaisvalmennuksessa uhkan sijaan uutena näytönpaikkana.

− Urheilussa on aina pienet marginaalit ja tänään on mahdollisuus saada ne puolelleen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle